Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
08.10.2020

Öğrencilerimizin Projelerine TÜBİTAK’tan Destek


Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeler, TÜBİTAK 2209 A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamına dahil oldu. Uzay ve Uzay Mühendisliği Bölümü tarafından yürütülecek olan,

Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Dündar danışmanlığında, öğrencilerimiz Onur Kemal Kaytan, Aykut Turgut ve Vahdet Eldem’in “Kalman filtresi kullanılarak, düşük maliyetli sensörlerden yönelme açılarının füzyon algoritması ile elde edilmesi”

Arş. Gör. Muhammet Öztürk danışmanlığında, öğrencimiz Hakan Sezen’in “Sabit kanatlı hava aracının matematik modelinin geliştirilmesi, kararlılık testlerinin yapılması ve model üzerinde PID ve LQR kontrolcünün karşılaştırılması”

Arş. Gör. Muhammet Öztürk danışmanlığında, öğrencimiz Ömer Abdo’nun “Sabit kanatlı bir İHA ve döner kanatlı İHA’nın uçuş senaryolarının simülasyon ortamında gerçekleştirilmesi”

Arş. Gör. Muhsin Hançer danışmanlığında, öğrencilerimiz Batuhan Delihasanlar, Cihad Can’ın “Kanal ile çevrelenmiş pervane ile kanalsız pervane akışı arasındaki performans kıyaslaması”

Arş. Gör. Muhsin Hançer danışmanlığında, öğrencilerimiz Rami Amer, Mehmet Tuncer’in “Döner Kanatlı Hava Aracının Uçuş ve Fiziksel Parametrelerine Bağlı Matematik Modelinin Geliştirilmesi ve Simülasyon Ortamında Kontrol Edilmesi” konulu projeler için hoca ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.