Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
25.06.2020

Üniversitemiz ve Fakültemiz Girişimleriyle Konya’da Balon Turizmi İçin Test Uçuşu Yapıldı

Fakültemizin, Konya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle, Konya’nın balon turizmine açılması için başlattığı çalışmanın ilk etabında Konya semalarında sıcak hava balonu test uçuşu gerçekleştirildi.


Test uçuşu, Nevşehir’den gelen Me-Ha Havacılık Okulu sıcak hava balonuyla Altınapa Barajı mevkiinden kalkış yaparak Konya semalarında gerçekleştirildi.


Üniversitemiz Rektör Yardımcı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Oğuz Doğan, üniversite olarak Konya’nın balon turizmine açılması için girişimde bulunulduğunu aktardı ve katkılarından dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’ya ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.


Test uçuşu esnasında elde edilen verilerin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile paylaşılarak Konya Bölgesinin balon turizmine açılması konusunun değerlendirileceğini aktaran Prof. Dr. Oğuz Doğan, “Konya’nın balon turizmine açılması halinde turizm faaliyetlerine bir yenisi daha eklenerek şehre artı bir değer kazandırılmış olacak. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemizde ise, bu faaliyetle ilgili araştırma ve geliştirme alanı oluşturmuş olacağız. İlerleyen zamanlarda da balon pilotları yetiştirmeyi gündemimize alacağız” dedi.

Görüntüleri izlemek için tıklayınız...