YTB Yetkilileri Üniversitemizdeki Türkiye Burslusu Öğrencilerle Buluştu

07.03.2022
 

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Sait Yusuf, YTB yetkilileri ve Türkiye Burslusu öğrenciler Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda bir araya geldi.



Türkiye Burslusu öğrencileri bilgilendirmek, onların sorunlarını dinlemek için gerçekleştirilen toplantıda konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Türkiye Burslusu öğrencilerin çok değerli olduklarını belirterek, “Biz sizi bir arkadaş bir kardeş olarak görüyoruz. Mezun olduğunuzda kendi ülkenizde öğretmen, iş adamı, bürokrat olacaksınız ama Türkiye’yi hiç unutmayacağınıza eminiz. Biz sizleri gönül köprüsü olarak görüyoruz. İnşallah ileride daha iyi projeler daha güzel iş birlikleri olacak. Kendimize ve size güveniyoruz. Daha yaşanabilir bir dünyayı sizlerle beraber kuracağımıza da eminiz” dedi.



Konuşmasına Türkiye Burslusu öğrencilere “Türkiye’ye hoş geldiniz” diyerek başlayan YTB Başkan Yardımcısı Sait Yusuf ise, “Türkiye’de bir üniversiteye kaydolduğunuz andan itibaren sizlerle kardeşlik hukukunu da kurmuş olduk. YTB olarak her zaman yanınızda olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Şu anda salonda farklı milletlerden birçok öğrencimiz bir arada… İşte biz bu birlikteliği tüm dünyaya yayarsak savaşlar yaşanmaz diye düşünüyorum. Bizim dilimiz barış, sevgi, Yunus Emre, Mevlana dilidir. Barış diliyle insani duygulara hitap eden bir programın parçası olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ülkemizde size sunulan imkanları en üst seviyede değerlendirin, kendinizi çok iyi yetiştirin zira ülkeleriniz sizden barışı, refahı, huzuru sağlayacak hizmetler bekliyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından YTB Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanlığı’ndan yetkililer, öğrencilere bilgilendirmede bulundu.


Paylaş