Yarının Liderlerine Dil-Kültür Seminerleri Başladı

07.03.2013

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksek Okulu,  genç bireylerin liderlik özelliklerinin gelişmesini sağlamak ve onlara entellektüel bir kişilik kazandırmak amacıyla “Yarının Liderleri Projesi” kapsamında lider adaylarına 6-14 Mart 2013 tarihleri arasında her gün 17:30-19:30 saatleri arasında “Yabancı Diller Yüksek Okulu” müdürlüğünde, müdürlükte  görevli öğretim elemanları tarafından düzenlenen “Dil-Kültür Seminerleri” verilmektedir.

 Seminerler Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Binası B1 Blok 248 no’lu anfide gerçekleştirilmektedir. 8 gün sürecek seminerler sırasında adaylar “dil ve kültür” üzerine farklı konularda 8 farklı eğitimciden çeşitli eğitimler alacaklar. Bu katılımcılar,  Üniversitemizi gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında temsil ettiklerinde, farklı kültürler ve diller konusunda donanımlı hale geleceklerdir.

Seminerin ilk gününde Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ece Sarıgül ve Okutman Eda Ercan Demirel, Yarının Liderleri öğrencilerine ilk derslerini verdi.

Yrd. Doç. Dr. Ece Sarıgül “İletişim ve Dilin Etkin Kullanımı” ile ilgili şu bilgileri aktardı.

“İletişim kişiler arasında duygu, düşünce, bilgi ve haberlerin karşılıklı alış-verişidir. İkinci tanımı ise bizim başkalarını, başkalarının bizi anlama sürecidir. İletişim problemlerinin olmaması için bazen birden fazla kişinin olması gerekiyor. İletişim sadece bilgi alış-verişi değildir. İletişim karşılıklı olması duygu, düşüncelerle yapılması gerekmektedir”dedi.

Okutman Eda Ercan Demirel’de “Lider Olmak ya da Olmamak”  konusuyla dersi tamamladı.

Paylaş