Vali Doğan Üniversitemizde ‘Konya İçin Şimdi’ Projesini Anlattı

26.03.2013

Üniversitemizin de içinde yer aldığı  ‘Konya İçin Şimdi’ projesi Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör konferans salonunda tanıtıldı.

Programa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Birol Akgün, Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr.Ahmet Özkağnıcı, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ ile Enstitü Müdürleri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından katılımcılara seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ‘Konya İçin Şimdi’ projesinin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi. “Bu projede üniversitemiz olarak yer almaktan mutluluk duyduğumuzu ve en üst düzeyde katkı vermeyi amaçladığımızı daha öncede belirtmiştik. Bu süreç içerisinde elbette Necmettin Erbakan Üniversitesi çalışanlarına, öğrencilerine görevler düşecektir. Biz’de bu görevleri üstlenmekten mutlu olacağımızı yeniden belirtmek isterim, bu vesileyle başta sayın valimiz Aydın Nezih Doğan’a ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Gençliğin küreselleşmiş dünya şartlarına göre kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini söyleyerek sözlerine başlayan Vali Doğan ‘Konya İçin Şimdi’ projesinin üniversitelere, akademik kariyer peşindeki gençlere, iş alemine bir bütün olarak Konya'ya ve Türkiye’ye hizmeti hedeflemektedir diyerek şunları belirtti:“Gençlerimizin kendi geleceklerini planlarken, hayal dünyalarını oluştururken il sınırını, ülke sınırını aşan, küresel ölçeği akıllarına getirmelerinde fayda olduğunu düşünüyorum. Biz yetişirken, üniversitelerin birinci dönemlerinde bu anlamda bir vizyon sahibi değildik. Bize hiç kimse, ey gençler siz buralardan mezun olunca bir gün Birleşmiş Milletlerde çalışacaksınız, şuralarda görev alacaksınız demiyordu. Bize şurada kaymakama, müfettişe ihtiyaç var, siz Türkiye’nin geleceğini inşa edeceksiniz deniliyordu. Ama artık Türkiye’nin vizyonu, Türk insanının kabiliyetleri ve yetişme gücü bu zinciri kırdı. Biz artık Dünya üretimine talip olmuş gençler arıyoruz. Bu ölçüde kendilerini geliştirmekte olan, iddia sahibi, ideal sahibi gençler arıyoruz.”

Nitelikli İnsan Gücüne İhtiyaç Var

Birçok değerli bilim adamı ve nitelikli öğrencinin yeni fikirlere sahip olduklarını ancak bunları iş alanlarında buluşturamadıklarını vurgulayan Vali Doğan“İş adamlarımızın nitelikli insan gücüne ihtiyacı var. Fakat bunu nerede bulacaklarını kestiremiyorlar. Bu sorunlara temelde üç ihtiyacımızı gidererek bir çözüm bulacağımıza inanıyorum. Bizim birinci ihtiyacımız üniversite ile sanayi arasındaki iş birliği projeleridir. Bu tip işbirliklerini arttıracak çalışmalar yapmalıyız. İkinci ihtiyacımız gençlerimizin önüne koyduğumuz vizyonu anlayabilecekleri ve anladıkları vizyon etrafında geliştirdikleri yeni fikirleri destekleyecek bir model geliştirmeye çalışmak. Üçüncü olarak ise görebildiğimiz ihtiyaçlarımızı kamusal imkanlar doğrultusunda gideremiyor olmamızdır.

Vali Doğan ayrıca dünyadaki ülkeler arasında Türkiye’nin mali yardımlar konusunda ön sıralarda olmasına rağmen,  gönüllü katılma ve başkaları için zaman ayırma konularında gerilerde kaldığını vurgulayarak Konya’da yürütülmekte olan ‘Gönül Elçileri’ projesinin önemine vurgu yaptı.

Son olarak Vali Doğan Türkiye’de ilk defa bu yıl Konya’da Necip Fazıl anma haftası düzenleyeceklerini de belirterek, tüm öğrencilerden bu konuda yüksek bir katılım beklediklerini dile getirdi.

Paylaş