Unutanları Unutmadık

20.09.2019
Yaşlı ve Engelliler Eğitimi Bakım UAM

Üniversitemizin paydaş olarak hizmet verdiği Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezinde Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney, hayırsever işadamı Mehmet Ali Atiker, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Alzheimer hastaları ve hasta yakınları katıldı.

Kutlama programı, Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyelerinin müzik dinletisiyle başladı. Daha sonra Karatay Belediyesi Kreşinde eğitim gören minikler de sürpriz yaparak Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nden faydalanan hastaların Dünya Alzheimer Günü’nü tebrik etti. Büyüklerinin ellerini öperek çiçek hediye eden minikler, hastalar için hazırladıkları şiirleri okudu.

Burası Toplumumuza Hizmet Üreten Çok Önemli Bir Merkez

Merkezin, üniversitenin sadece eğitim, öğretim ve araştırma yaptığı bir kurum olmadığını aynı zamanda topluma hizmet üreten, halkla birlikte yaşlıların ihtiyaçlarını gideren önemli merkezlerden birisi olduğunu belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar, “Bu hizmetlerimizin ve projelerimizin artarak devam edeceğini buradan belirtmek istiyorum. Çünkü bizler, ‘Küçüklerine merhamet etmeyen, büyüklerine saygı ve hürmet göstermeyen bizden değildir’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Peygamberimizin izinden gitmek ve onun emrini yerine getirmek yaşlılara sadece otobüslerde tramvaylarda yer vermek değildir. İşte bu binayı yapmak ve bu merkezde hizmet etmektir. Dolayısıyla bu merkez, peygamberimizin müjdesinin veya emrinin yerine getiriliş halidir” şeklinde konuştu.

Hem Hastalarımız Hem de Aileler İçin Bu Merkez Çok Önemli

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, dünya nüfusu içerisinde artan yaşlılık oranına dikkat çekti ve bu tür merkezlerin önemine vurgu yaptı. Başkan Hasan Kılca, merkez sayesinde Alzheimer hastalarının yaşam kalitesinin arttığını, hastaların hayatın içine daha fazla dâhil olduğunu ifade ederek burada yapılan çalışmaların öneminden söz etti.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezimizin, bakımı zor olan hastaların bakımı ile yakından ilgilenmesi bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Merkezimiz hastalara keyifli ve kaliteli vakitler sağlarken hastaların aileleri için de burası önemli bir merkez haline gelmiştir. Hastalarımız burada iken hasta yakınları da kendilerine daha fazla zaman ayırma imkanına kavuşmuş oluyorlar.”

Bizler İçin En Kıymetli Hizmet İnsanımıza Dokunanıdır

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise, Necmettin Erbakan Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Karatay Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesinin güzel bir merkezi hayata geçirdiğinin altını çizerek şunları aktardı: “Bugün sizlerle bir arada bulunarak bu merkezin ne kadar önemli bir iş yaptığına hep birlikte şahitlik ettik. Bizler de Selçuklu Belediyesi olarak Selçuklu ilçemizden merkeze gelen hemşerilerimize servis hizmeti vererek destek olmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da gereken neyse yapmaya devam edeceğiz.”

Son olarak söz alan Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney de, bugün kendileri için önemli bir gün olduğunun altını çizerek, merkezi hayata geçmesinde ve hizmet vermesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Protokol üyeleri, hastalar ve ailelerin, günün anısına hazırlanan pastayı hep birlikte keserek hatıra fotoğrafı çektirmesiyle program sona erdi.

Paylaş