Üniversitemizin Ortağı Olduğu Erasmus Projesi İlk Toplantıyla Başladı

21.09.2021

Üniversitemizin ortağı olduğu, Hırvatistan’daki Maksim Yetişkin Eğitimi Kurumu koordinatörlüğünde başlatılan “Harekete Geç, İletişim Kur, Sınırları Aş” projesinin ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Projenin başlangıç toplantısı 6 ülkeden 8 paydaş kurumun temsilcilerinin katılımıyla Hırvatistan’da yüz yüze yapıldı.

Proje, drama temelli etkinlikler ile dil öğrenme sürecinde öğrencilerin motivasyon, ilgi ve katılım düzeylerini artırmayı ve özellikle iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Bir KA2 Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi İçin İş Birliği projesi olan “Harekete Geç, İletişim Kur, Sınırları Aş” projesinin toplamda 24 ay sürmesi planlanıyor. Hırvatistan, Türkiye, İngiltere, İtalya, Romanya ve Bulgaristan’dan 8 ortağın bir araya geldiği proje; bir tiyatro topluluğu, bir müdürlük, bir üniversite, iki sivil toplum kuruluşu, bir yetişkin eğitim merkezi ve bir yabancı dil okulunun iş birliğini içeriyor.

Üniversitemizdeki yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Saadet Korucu Kış’ın üstlendiği projede, Doç. Dr. Galip Kartal, Dr. Öğr. Üyesi Fahrettin Şanal ve Dr. Öğr. Üyesi Cemile Doğan yer alıyor.