Üniversitemizin İftar Programlarının İlki Gerçekleştirildi

11.07.2013

Üniversitemizin Ramazan ayı içerisinde  gerçekleştireceği iftarların ilki dün akşam, Rektörümüz, Rektör yardımcılarımız ve  akademik kadrolarımızın katılımıyla Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi bahçesinde yapıldı.

Havuz kenarında yer alan masalarda güzel bir atmosferde gerçekleştirilen iftar programımız, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Birol Akgün, Prof. Dr. Tahir Yüksek’in masaları teker teker dolaşarak  misafirleri  selamlayıp tokalaşması ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından okunan akşam ezanıyla,  Eğitim Fakültemizin yemekhanesinde pişirilen  iftar yemeği yenildi. Ramazan ayının manevi atmosferinin yoğun olarak hissedildiği iftar yemeği, tempolu programları gereği bir araya gelemeyen akademisyenlerimizin koyu sohbetlerine sahne oldu.

Yemeğin ardından söz alan Rektörümüz, Ramazan ayının birlik, beraberlik, huzur ve rahmet ayı olduğunu, özellikle İslam coğrafyasındaki ülkelerin içinde bulundukları sıkıntılarla ramazanın tadına varamadıklarını, bizlerin ise, huzur  ve güven ortamı içinde Ramazanı ihya eden bu  ülkede yaşayan müslümanlar olarak çok ama çok şükretmemiz gerektiğini ifade etti. Şeker; “ Bu manevi iklimin, başta ülke insanımız olmak üzere, tüm dünya insanlığına huzur, sevgi ve barış getirmesini diler, bu nezih atmosferde bizimle birlikte olup, davetimize icabet ettiğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımı ve saygılarımı sunarım”  diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaş