Üniversitemizden Malezya’ya İşbirliği Ziyareti

05.04.2013

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker başkanlığında, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Akgün ve Rektörlük danışmanı ve Felsefe bölüm başkanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar’dan oluşan Üniversitemiz heyeti, bu ülkeden gelen davet üzerine Üniversitemiz ile Malezya’daki eğitim kurumları arasındaki akademik işbirliğini geliştirmek amacıyla Kuala Lumpur’daki eğitim ve araştırma kurumlarına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Heyet, akademik ziyaret çerçevesinde Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM), Malezya Teknoloji Üniversitesi (UTM) ve Malezya Üniversitesinin (UM) üst düzey yöneticileriyle görüştü ve akademisyenlerle bir araya geldi. Ziyaret esnasında Dışişleri Bakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da bir süre görev yaptığı Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) ile işbirliği protokolü imzalandı.

Ziyaretin son derece olumlu ve faydalı geçtiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Şeker, Malezya üniversitelerinin eğitim kalitesi ve bilimsel araştırmalar açısından bilim dünyasında önemli bir yeri bulunduğunu ifade ederek ülkemiz ile Malezya üniversiteleri arasındaki öğretim üyesi, araştırmacı ve öğrenci değişiminin iki ülke açısından da faydalı sonuçlar doğuracağını ifade etti. Malezya halkının Türkiye’ye ve Türk insanına karşı son derece güzel duygular ve derin bir sempati beslediğini yakından gözlediklerini belirten Rektör Şeker, özellikle öğrencilerin ve akademisyenlerin Mevlana ve Konya hakkındaki bilgilerinden de son derece etkilendiğini dile getirdi.

Ziyaret sırasında Türkiye ve Malezya’da yüksek öğretim fırsatları konusunda bir günlük sempozyum da düzenlendi. Ayrıca üniversitemiz heyeti, Kuala Lumpur Büyükelçisi Serap Ataay tarafından onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı ve Malezya’da görev yapan akademisyenler ve eğitim gören öğrencilerle de bir araya geldi.

 

Paylaş