Üniversitemizden Kızılay’ın Kan Bağışı Kampanyasına Destek

10.06.2020
Rektörlük

Üniversitemiz personeli Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek vermek amacıyla Dünya Kan Bağışçıları Günü etkinlikleri kapsamında kan bağışında bulundu.

Pandemi sürecinde kan bağışlarında düşüş yaşanması ve kan stoklarının kritik seviyeye gelmesinin ardından Kızılay’ın başlattığı kan bağışı kampanyasına Üniversitemizdende destek geldi. Kızılay ekiplerinin Rektörlük binasında kurduğu stantta akademik ve idari personel kan bağışında bulundu.

Kızılay standını ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, insan sağlığı açısından çok önemli olan kan bağışını desteklediklerini ve her zaman da bu desteklerinin devam edeceğini belirtti. Rektör Zorlu, “Sürekli bir ihtiyaç olan kanın tedarik edilmesi için kan bağışı yapılması hususunda seferber olmalıyız. Her daim birlik, beraberlik ve dayanışmayla hareket eden halkımız, kan bağışı konusunda da üstüne düşeni yapmıştır ve yapacaktır. Stokların azaldığı, kan bağışlarında düşüşün yaşandığı günlerde, bu önemli ihtiyacı karşılamak için kan bağışında bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Etkinlik vesilesiyle Kızılay’ın kuruluş yıl dönümünü kutlayan Rektör Zorlu, “Nerede olursa olsun, hiçbir ayrım yapmadan insanların acısını dindirmek için uğraşan, yeryüzünde iyiliğin, dayanışmanın, barışın tesis edilmesi için çalışmalar yürüten Kızılay’ımızın tüm çalışan ve gönüllülerini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş