Üniversitemizden Ereğli’ye Ziraat Fakültesi

30.06.2020

Üniversitemiz Ereğli Yerleşkesinde Ziraat Fakültesi kurulması kararı Resmi Gazetede yayınlandı

Resmi Gazetede yayınlanan 2704 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin kapatılarak Ereğli Ziraat Fakültesinin kurulduğu duyuruldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “2011 yılında kurulmuş olan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin birikimini yeni kurulan Ziraat Fakültesine aktararak yeni açılacak bölümlerle birlikte daha güçlü bir yapı oluşturmuş olacağız. Ayrıca bina ve altyapı sorunu olmayacağı için öğrencilerimiz yeni kurulan fakültelerde yaşanan sorunlarla karşılaşmayacaklar” dedi.

2023, 2050 ve 2071 vizyonları çerçevesinde tarım, hayvancılık, gıda, yenilenebilir enerji, lojistik gibi alanlardan birçok projeye Ereğli’yi de dâhil etmek istediklerini her fırsatta dile getiren Prof. Dr. Zorlu, ilçenin sahip olduğu potansiyelin daha verimli hale getirilmesi ve endüstriye dönüştürülmesi için yükseköğretim düzeyinde eğitim verecek olan Ziraat Fakültesinin kurulmasının önem arz ettiğinin altını çizdi.

Ereğli'nin sahip olduğu tarımsal potansiyel ve yakın çevresinde bulunan hayvan işletmelerinin sayısı dikkate alındığında Ziraat Fakültesinin açılmasının önemine değinen Zorlu, fakülte için öğretim elemanı ihtiyacını da en kısa sürede karşılayarak eğitim ve öğretime başlamayı arzu ettiklerini ifade etti.

Rektör Zorlu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri olmak üzere fakültenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yakın bir tarihte, resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından Ereğli’ye kazandırdıkları Veteriner Fakültesine öğrenci alımı müjdesini de vermeyi arzu ettiklerini belirten Rektör Zorlu son olarak, Ziraat Fakültesinin şehre ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Paylaş