Üniversitemizden 7 Akademisyen "En Etkili Bilim İnsanları" Listesinde

10.11.2021
 

Üniversitemizden 7 akademisyen, ABD’nin Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi Elsevier tarafından yayımlandı. 22 ana bilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyadaki ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarının dahil olduğu liste, çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturuldu.

Nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanılarak yapılan sıralama “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olarak iki kategoride listelendi.

2020 yılına ait yayınların bu kriterlere göre sıralandığı listede, “Yıllık Etki” kategorisinde toplam 190 bin 63 bilim insanı değerlendirildi. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye’den bin 150 bilim insanı dahil olurken, Üniversitemizden 7 isim yer aldı.

Üniversitemizden; Prof. Dr. Ali Tor, Prof. Dr. Adnan Özdemir, Prof. Dr. Kültigin Türkmen, Doç. Dr. Mehmet Yavuz, Doç. Dr. Lokman Gemi, Doç. Dr. Erhan Zor ve Doç. Dr. İlhan Asiltürk listede kendilerine yer buldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, yaptığı açıklamada, dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan akademisyenleri gönülden kutladığını ve başarılarının devamını dilediğini ifade etti. 
Paylaş