Üniversitemizde Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleşti

10.12.2018

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Üniversitemize rektör olarak atanan Prof. Dr. Cem Zorlu görevi Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’den devraldı.

Rektörlük makamında düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker şunları söyledi: “2010 Aralık ayında Kurucu Rektör olarak atanmış olduğum Konya Üniversitesi Rektörlüğünden, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne geçiş ve akabinde 2. dönem ile beraber 8 yıllık görevimizi tamamlayarak bayrak yarışını Prof. Dr. Cem Zorlu hocamıza devretmek üzere bir aradayız, hayırlı uğurlu olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği görev çerçevesinde 8 yıl boyunca Konya’ya nitelikli bir üniversite kazandırmak ve kuruluşunu tamamlamak üzere ekip halinde çaba sarf ettik. Ben rektör yardımcılarımıza, tüm daire başkanlarımıza ve ekiplerine, fakülte sekreterlerimize, tüm dekanlarımıza, dekan yardımcılarımıza, enstitü müdürlerimize, teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni kurulan bir üniversiteye güvenerek bizleri tercih eden ve bizden mezun olan öğrencilerimize de şükranlarımızı sunuyorum.”

“Biz geleceğe güvenle bakan bir üniversitede nitelikli, güzel, ahlaklı insanlar yetiştirme yolunda ilerledik. 15 Temmuz hain darbe girişimi ile beraber şöyle bir sendeledik. İçimizden ayıklanması gerekenleri ayıkladık. Bu konuda görev alan arkadaşlarımız ince eleyip sık dokuyarak titiz bir çalışma gayretiyle hak ve adalet içerisinde ‘adalet var merhamet yok’ çabasıyla adım attılar. Allah bir daha Türkiye’ye böyle bir şey yaşatmasın” diyen Şeker konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cem hocamız hep içimizde olan bir şahsiyet. Bayrak yarışında kendisine görev tevdi ederken, güven içerisinde üniversitemizin bayrağını yukarıya taşımak adına görev yürüteceğine ve kendisinin de üniversitemizi daha iyi noktalara taşıyarak başka arkadaşlara görevi teslim edeceğini bilerek hoş geldiniz diyorum. Bu süreç içerisinde bize görev tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm hükümetlere, hükümetlerde görev almış olan bakanlarımıza, bürokratlarımıza, YÖK başkanlarımıza ve son dönem başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç olmak üzere tüm yönetim, denetleme ve genel kurul üyesi arkadaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Elbirliğiyle bu üniversiteyi kurduk onların destekleri ile bu üniversiteyi bu noktaya taşıdık. Ankara'dan gördüğümüz desteği de hayırla anmak gerekiyor. Rabbim Devlete millete zeval vermesin. Kötülere fırsat vermesin, tüm arkadaşlarıma şükranlarımı arz ediyor hak helalliği istiyorum, bizden yana varsa helal olsun gönül rahatlığı ile görevi tevdi ediyoruz hayırlı uğurlu olsun.”

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu ise; “Öncelikle bana bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç ve kurul üyelerine teşekkürü bir borç bilirim. Saçımız ak olduğu gibi yüzümüz ak olarak da bu görevden çıkarız inşallah. Gerçekten sorumluluk isteyen zor bir görev. Sayın Prof. Dr. Muzaffer Şeker hocam güzel bir kadro kurmuş, bu kadro ile biz görünen ve ortaya çıkacak olan problemlerin üstesinden Allah'ın izniyle geleceğiz.” dedi.

Rektör Zorlu sözlerini şöyle sürdürdü: “8 yıl içerisinde 40 bin öğrenciye ulaşmış olması ve kampüs alanının yüzde 70’lik bölümünün ikmal edilmiş olması dolayısıyla hocama teşekkür ediyorum. Bizde hocamın bıraktığı yerden üniversitemizi daha iyi bir yere taşımak için seferber olacağız. Bütün akademik idari personelimiz ile birlikte hatta öğrencilerimiz de dâhil; adalet ve ehliyet merkezli bir yönetim anlayışıyla inşallah Konya Necmettin Erbakan Üniversitesini dünya çapında hem siyasi hem de bilim adamı kimliği taşıyan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın adına yakışır bir halde daha üst noktalara inşallah getireceğiz. Allah hocamızın mekânını cennet etsin. Konya’mız geçmiş tarihinde bilim merkeziydi. Anadolu'nun güneş ışığıydı, şu anda idari anlamda başkent değil ama Necmettin Erbakan Üniversitesi ile neden bilimin başkenti olmasın? Ben bunun olacağı kanaatini taşıyorum. İnşallah kısa süre içerisinde, Türkiye’de sayılı üniversitelerden birisi, dünyada da adından bahsedilen üniversitelerden biri olması için gayret göstereceğiz. Bu bizim sorumluluğumuz bizim vecibemiz, Konya'ya ve milletimize yönelik ahdimizdir. Zaman içerisinde bunu birlikte yaptığımızı göreceğiz. İdealleri ne kadar yükseklere koyarsak elde ettiğimiz veriler de o kadar kıymetli ve yükseklerde olur.”

'İçimizdeki bütün kabiliyetleri ortaya çıkararak elbirliği ile üniversitemizi çok üst seviyelere taşıyacağımıza inancım var' diyen Rektör Zorlu sözlerini şöyle tamamladı, "Biz Muzaffer Şeker hocamızı hayırla yad edeceğiz ve belki Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz devir teslim töreni. Bundan sonra da Muzaffer hocamızı hayırla yad eden bir yönetim olacağız. Başımızın üstünde yeri vardır. Hiçbir makam baki değildir. Oturduğumuz makamların bir müddet sonra elimizden gideceği bilinci ve ahlakı ile hareket etmek zorundayız. Üniversitemizin bu noktaya gelmesinde önce Sayın Prof. Dr. Muzaffer Şeker, rektör yardımcıları, dekanlar, idari ve akademik personele, öğrencilere teşekkür ediyorum. Konya’mıza bu yeni görevin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından Rektör Şeker ile Rektör Zorlu arasında çiçek ve plaket takdimi gerçekleştirildi. Tören katılımcıların hayırlı olsun temennilerini iletmeleriyle sona erdi. 

Paylaş