Üniversitemizde Mezuniyet Sevinci ve Coşkusu Yaşandı

14.05.2013

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi 2012-2013 Genel Mezuniyet Töreni

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde 2012-2013 genel mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Erol Güngör Konferans salonunda yapılan törene Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, dekan yardımcılarımız, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İstiklal Marşı ve Üniversitemiz sinevizyon gösteriminin ardından söz alan Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Murat Sünbül konuşmasında şunları belirtti: “Sevgili gençler buraya iki aşamalı bir süreçten geldiniz: Birincisi zorlu bir sınavdan geçerek üniversite fakültemizi kazandınız. İkinci aşama da ise onlarca hatta yüzlerce sınavları, çalışmaları, sunumları başarı ile vererek buraya geldiniz. Çok zor bir süreçle geldiniz; ama daha zoru ise bundan sonra başlayacak. Çok zorlu bir süreç olsa da şuna inanıyoruz ki biz sizlere fakültemizde çok kaliteli bir eğitim; çok yönlü psikoloji, sosyal, kültürel ortamlar sunduk.

Bundan sonra ise iç dünyanızda başarılı olmalısınız. Yani mutlu olmalısınız. Mutluluk ise kişinin kendini gerçekleştirmesi, yaptıklarından haz almasıdır. Götürüsü ne olursa olsun yapmaktan gurur ve mutluluk duyduğunuz görevi sonuna kadar sürdürün. Hayatın başınıza öreceği şeyler ne olursa olsun değişecek, dönüşecek, gelişeceksiniz; fakat temel değerlerinizi kaybetmeden.

Buradan aldığınız eğitimle gideceğiniz eğitim kurumlarını sevgi ortamına dönüştürmeniz ve dostlarınızın eksik olmaması dileği ile değerli öğrenci ve velilerini tebrik ederim. Yolunuz açık olsun.”

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise : “Öğretmenlik mesleği kendi içerisinde sorumluluk taşıyan bir Peygamber mesleği. Zor ama kutsal bir görev. Ülkemiz dünya arenasında yoğun bir rekabetle mücadele ederek yol almaya çalışıyor. 2023 vizyonuna uygun olarak refah seviyesi yüksek bir toplum yer alacaksa ülkenin en iyi sermayesi olan insan gücünü en iyi şekilde yetiştirmek gerekir. Gelen öğrenciler bize emanet olduğu için hocalarımızla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Mezuniyet törenleri öğrencilerin kalplerinin heyecanla attığı ailelerin gurur duyduğu bir dönüm noktası.

Sağlam adımlarla geleceğe hep beraber yol arkadaşı olarak yürüyeceğiz. Sağlık, huzur, ülke menfaati, dostluk ve barış içerisinde huzurlu bir ortamda çalışmaları dileği ile.” Dedi.

Fakülte Ana Bilim dallarında dereceye giren öğrencilere, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı ve dekan yardımcılarımız tarafından hediye ve çiçek takdim edildi.

 

Paylaş