Üniversitemizde Çanakkale Şehitleri İçin Anma Programı Gerçekleştirildi

19.03.2021
Türk Müziği Devlet Konservatuvarı
 

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, ilk konserini ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ yıl dönümünde şehitlerimiz için gerçekleştirdi.

Çevrim içi olarak düzenlenen konser öncesinde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Bize bu vatanı teslim eden şühedayı rahmetle anmak üzerimize bir vazife. Onların gayretleri, fedakarlıkları, şehit olma arzuları olmasaydı biz bugün bu kadar rahat bir ortamda yaşayamazdık. Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarının ilk konser icrasının ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde olması bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Niyetimiz, temel hedefimiz; konservatuvarımızın ülkemizde tanınıp bilinmesi hatta dünyada da maruf hale gelmesi. Bu noktada elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız. Soyadı gibi gönül insanı olan konservatuvar müdürümüze ve konserde emeği bulunan herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.



Konserin icrasında Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı akademik personeli ve lisansüstü öğrencilerinin yer aldığını dile getiren konservatuvar müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül, “Bu kutsal toprakların bizler için vatan olması uğruna can veren kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi, ecdadımızı yad etmek amacıyla hazırladığımız konserimizde başta Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.



Konuşmaların ardından konserde bir Mehmetçiğin doğumu, yetişmesi, askere gidişi, şahadeti ile askerlerimizin kahramanlığını anlatan ve günün anlam önemini ifade eden eserler icra edildi.

 
Paylaş