Üniversitemizde Ağrısız Diş Tedavisi Konforu

26.07.2022
Diş Hekimliği Fakültesi
 

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinde hastalara, uygun görülen durumlarda genel anestezi ile ağrısız diş tedavisi seçeneği sunuluyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, genel anesteziyle hastanın korku, heyecan, bulantı ve ağrısı ortadan kaldırılarak hasta ve hekime konfor sağlanmasının amaçlandığını kaydederek, “Ağız içindeki tükürük izolasyonunun sağlanması, ağız açıklığının artması, kullanılan materyalin ağız sıvılarından negatif etkilenmemesi için hekime çok iyi bir çalışma alanı sağlanıyor. Hasta da korkmadığı için çok başarılı sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu yöntem daha çok, başka alternatif olmadığı için zihinsel engelli hastalarımızda kullanılıyor. Böylelikle onlara da tedavi imkanı sağlamış oluyoruz” dedi.



Hangi Durumlarda Genel Anestezi Seçeneği Kullanılıyor?
Genel anestezi seçeneğinin hangi durumlarda kullanıldığını anlatan Dekan Tunçdemir, “Özellikle diş hekimi fobisi olan hastalarda, iletişim kurulamayan çocuk hastalarda, şiddetli ağrılı işlemlerde, lokalanestezinin yetersiz olduğu büyük cerrahi ameliyatlarda genel anestezi işlemleri kullanılabilir. Genel anestezi bizim ilk tercih ettiğimiz bir tedavi seçeneği değil ama bu tür durumlarda mecbur kaldığımız için bir tedavi seçeneği olarak hastalarımıza sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ağrı Hissetmeden Diş Tedavinizi Yaptırın”
Korku ve çeşitli nedenlerden dolayı diş tedavisini erteleyenlere çağrıda bulunan Dekan Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, “Fakültemizde, hastaların bilinci açık olarak, verilen komutlara cevap verecek şekilde anestezi işlemi uygulanmaktadır. Bu işlemde hasta, yapılan işlemin ağrısını hissetmemektedir. Onun haricinde bilinci açık halde ve verilen komutlara da cevap verebilecek şekilde işlemler yapılabilmektedir. Korkudan ya da başka sebeplerden diş tedavisini erteleyen hastalar, fakültemizde hiç ağrı hissetmeden gerekli işlemlerini gönül rahatlığıyla yaptırabilirler” şeklinde konuştu. 







Paylaş