Üniversitemiz ve MEVKA arasında protokol: Yükselen Konya’da Yükselen Havacılık Mesleğini Öğretiyoruz

07.04.2021
Rektörlük

Üniversitemiz ile Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) arasında “Yükselen Konya’da Yükselen Havacılık Mesleğini Öğretiyoruz” projesi imzalandı.

Üniversitemiz ve (MEVKA) arasında imzalanan protokolle, Seydişehir Meslek Yüksekokulu’nda havacılık ve girişimcilik eğitimi verilecek.

Üniversitemiz ile Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) arasında, “İmalat Sanayinde Nitelikli İnsan Kaynağının Yetiştirilmesi İçin Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında, Üniversitemiz Seydişehir Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilmek üzere “Yükselen Konya’da Yükselen Havacılık Mesleğini Öğretiyoruz” projesi imzalandı. Protokolü, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oğuz Doğan imzaladı.

Yapılan iş birliğiyle ilgili bilgi veren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oğuz Doğan; “Atılan imzalar ile katılımcılara sıcak hava balon eğitimi, İnsansız Hava Aracı (İHA) eğitimi, girişimcilik eğitimi ile eğitici görevlilere eğitim verilecek. Bu eğitimlerin teorik ve uygulamalı eğitimler şeklinde verilmesini planlıyoruz. Proje sonunda katılımcılar, turizm sektöründe önemli pay sahibi olan balon turizmi alanında istihdam edilebilecekleri bir eğitim almış olacaklar. Ayrıca Konya’da balon turizminin başlaması ve yaygınlaşması için ilk eğitim projesi olması, projeye ayrı bir önem kazandırmaktadır” dedi.



MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı da, proje kapsamında alınacak Sıcak Hava Balonu ve verilecek nitelikli eğitimler ile birlikte Konya’da gelişmekte olan savunma sanayi ve havacılık sektörüne yönelik bir eğitim altyapısının oluşturulması ve IHA üretiminin önünün açılmasının planlandığını aktardı.

18 ay sürecek olan projenin ekibi ise, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oğuz Doğan, Seydişehir A. Cengiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Kahraman, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan, Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Barış Gökçe, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hasan Engin Çopur, Meram Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Zekeriya Bilici olarak belirlendi.
Paylaş