Üniversitemiz ve Meram Belediyesi Arasında Geniş Kapsamlı İş Birliği Protokolü İmzalandı

10.03.2021
Rektörlük
 

Üniversitemiz ve Meram Belediyesi arasında geniş kapsamlı iş birliği protokolü imzalandı. Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş tarafından imzalanan protokolle bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda süregelen işbirliğinin artırılması, araştırma, eğitim, danışmanlık gibi faaliyetlerin düzenlenmesi ve ortak projeler üretilmesi hedefleniyor.

Üniversitemiz Rektörlük Toplantı Salonunda imzalanan protokol, üniversitemiz ile belediyenin bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda iş birliğini artırmasının yanı sıra ortak projeler üretilip geliştirilmesinin, araştırma, eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin düzenlenmesinin, ortak çalışma alanlarında etkinlikler geliştirilmesinin ve kentsel çalışmaların yapılmasının ve raporların hazırlanmasının da önünü açacak.

Protokolle İşbirliğimiz İvme Kazanacak
İmza töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, bu protokol öncesinde de Meram Belediyesi ile güçlü işbirliğine sahip olduklarını belirterek, protokolün bu iş birliğini ve ilişkileri daha da artıracağını kaydetti.  Rektör Zorlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehre dokunan bir üniversite olma niyetini taşıyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle kültürel, ekonomik ve eğitim alanında ilişkilerimizi en üst seviyede yürütüyoruz. Şehrin tam ortasında bir üniversiteyiz. Biz iş birliği kavramına kapsamlı bakıyor ve üniversite-şehir ilişkisine önem veriyoruz. Şehirde yapılan her işe üniversitenin katkısının olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bunun için varız. Akademik birikimimizi, sedece kampüsün içinde kalmadan şehre ve ülkemize dokunur hale getirmek temel amacımızdır. Bu noktada üniversitemizin kampüslerinin içinde bulunduğu Meram Belediyesi bizim için son derece önemli. Belediye ve Başkan Mustafa Kavuş, bugüne dek bize her konuda destek oldu. İmzaladığımız protokolle karşılıklı bu destekler ve işbirliği ivme kazanacak. Faaliyetlerimiz, ilişkilerimiz ve dayanışmamız artacak ve çok daha sağlıklı bir zeminde yürüyecektir. Bu vesile ile bu işbirliğinden ve bugüne kadar verdiği destekten dolayı değerli başkan Mustafa Kavuş’a şükranlarımı sunuyorum.”

Birlikte Yol Almaya Devam Edeceğiz
Protokolün mahiyeti ve kazandıracakları hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, hazırlanan protokolün üniversite ve belediyenin her türlü işte birlikte yol almalarının önünü açacağına vurgu yaptı. Başkan Kavuş, güzide, genç, yeni ama olgun olarak nitelendirdiği Üniversitemizin tüm yerleşkelerinin Meram’da bulunduğunu aktararak, “Attığımız imzalarla, akademik birliktelik, eğitim çalışmaları, iki kurumun karşılıklı bilgi aktarımı ile maddi manevi olarak birlikte yol almamızın önü tamamen açılıyor. Protokolün ilk meyvesi de içinde bulunduğumuz ‘2021 Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı’ dolayısıyla ülke genelinde başlattığımız resim yarışması olacak. Bu sadece bir başlangıç. Önümüzdeki günlerde Necmettin Erbakan Üniversitemiz ile birlikte ortaklaşa yeni projeleri hayata geçireceğiz inşallah. Tüm bunlar için sayın hocam, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’ya şükranlarımı sunuyor, protokolün Meram’ımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

İstiklal Marşı 100. Yılı Resim Yarışması Katılım Şartları ve Detayları
Rektör Zorlu ve Başkan Kavuş, imzalanan protokolün ardından ortak çalışmanın ilki olan ve Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi ile Meram Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ‘İstiklal Marşı 100. Yılı Resim Yarışması’ hakkında bilgiler verdi. Buna göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 2021 yılının ‘İstiklal Marşı Yılı’ olarak ilan edilmesine eş zamanlı olarak ulusal çapta düzenlenen yarışma, Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinde okuyan ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik öğrencilerin tamamına açık olacak. İstiklal Marşı’nın anlam ve önemini resim sanatı ile günümüze taşıyarak görsel hale getirmeyi de amaçlayan yarışmaya son katılım tarihi ‘01 Ekim 2021’. Ödüle değer görülen ve sergilemeye hak kazanan eserler ‘12 Kasım 2021’ tarihinde https://gsfgaleri.erbakan.edu.tr/ adresinde yer alan Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Sanal Sergi Galerisinde ve aynı tarihte saat: 14:00’te düzenlenecek açılış ile Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

Toplam 22 bin 500 TL ödülün dağıtılacağı yarışmanın katılım koşulları ve tüm detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.





 
Paylaş