Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

10.10.2019
Rektörlük

Üniversitemiz ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan Sosyal ve Bilimsel işbirliği “ÜniverOkul” protokolü, Konya Valiliğinde düzenlenen törenle imzalandı.

Köklü bir üniversite olan Necmettin Erbakan Üniversitesi ile 450 bini aşkın öğrenci ve 32 bini aşkın öğretmeni bünyesinde barındıran büyük bir kurum olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan bu protokolle tarafların pek çok imkândan faydalanacaklarını vurgulayan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de, hayırlara vesile olması dilekleriyle protokolü imzaladı.

Protokol, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların ihtiyaç duyabileceği mesleki gelişim eğitimleri, eğitim alt yapılarının iyileştirilmesi, eğitim süreçlerinin değerlendirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi, eğitim-öğretim desteği sağlanması, öğrencilerin üniversitenin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesi, üniversite öğretim üyeleri tarafından ilgili okullardaki öğrencilere dersler verilmesi, bilimsel çalışmaların geliştirilmesi, ulusal veya uluslararası kaynaklardan finanse edilmek üzere ortak proje önerileri hazırlanması, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarla birlikte bilimsel ve kültürel içerikli toplantılar yapılması, öğretmenlere yönelik ilgili enstitüler tarafından imkanlar dahilinde lisansüstü kontenjanlar oluşturulmasını kapsıyor.

Paylaş