Üniversitemiz Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali’nden Ödülle Döndü

01.10.2020
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ömür Onurlucan, bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali’nde "Süleyman Çelebi" temalı senaryosu ile ödüle layık görüldü.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü ilk yılında büyük başarıların altına imza atmaya devam ediyor. Daha önce farklı yarışmalardan yazdığı senaryo ve hikayelerle ödül alan ikinci sınıf öğrencisi Ömür Onurlucan, bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali’nden de "Süleyman Çelebi" temalı senaryosu ile ödül aldı.

Festivalin kapanış töreni Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) destekleriyle Ehli Sanat Sinema ve Kültür Derneği tarafından düzenlendi.

BTSO'da yapılan kapanış törenine katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, katılımcıların eserleriyle bugünü ve geleceği buluşturduğunu söyleyerek, ödül alan ve almayan herkesi emeklerinden ötürü tebrik etti.

Bu tür yarışmaların öğrenciler için motivasyon kaynağı olduğunu ve bu yarışmada ödül aldığı için büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Ömür Onurlucan ise, Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde hem teorik hem uygulamalı eğitimi bir arada aldıklarını ve bu sayede iki alanda da kendilerini geliştirme imkanı bulduklarını söyleyerek eğitimlerine katkı sağlayan hocalarına teşekkür etti.

Paylaş