Üniversitemiz Tıp Fakültesi 32. Dönem Mezunlarını Verdi

28.06.2019
Tıp Fakültesi

Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonunda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Küçükkartallar ve akademisyenler katıldı. Mutlu günlerinde aileler de çocuklarını yalnız bırakmadı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, 2 mesleği çok önemsediğini bunlardan birinin öğretmenlik diğerinin ise hekimlik olduğunu söyledi. Zorlu; “Yaşınız kaç olursa olsun öğretmeninizi gördüğünüz an önünüzü ilikliyorsunuz saygıda kusur etmiyorsunuz. Manevi yönüyle de çok güçlü olan diğer meslek ise hekimlik. Gençler siz artık hekimlik tahsilini tamamladınız artık beklentilere cevap vermek zorundasınız. Tedavide, teşhiste çok başarılı olamayabilirsiniz ama hastalarınızdan tebessümü eksik etmeyiniz.” diye konuştu.

Hastaya gösterilecek küçük bir tebessümün çok önemli olduğunun altını çizen Zorlu, hastanın kendisini iyileştiren bir hekimi hiçbir zaman unutmayacağını da sözlerine ekledi. Genç hekimleri ve değerli ailelerini tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu; “Hayali olmayanın başarısı olmaz önce hayal edeceksiniz. Dünyada bir yerlerde birileri, bir şeyi başarıyorsa, ben de başarırım diyeceksiniz. Başarının sırrı hayal etmektir.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi, yaş kütüğüne isim çaktı. Daha sonra hekim adayları mezun öğrencilere yemin etmelerinin ardından diplomaları takdim edildi. Diploma takdimlerinin ardından kep atmasıyla tören sona erdi.

Paylaş