Üniversitemiz Mimarlık Bölümünden Önemli Başarı

04.06.2021
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi
 

Üniversitemiz Mimarlık Bölümü öğrencileri Rönesans Holding’in bu yıl yedincisini düzenlediği ‘Sürdürülebilirlik’ ve ‘Pandemi ile Değişen Yaşam Alanları’ temalı “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” öğrenciler arası fikir yarışmasında iki birincilik kazandı.

Yarışmada, 60’tan fazla üniversiteden katılan projeler arasından Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri Nisa Nur Alpan, Şeyma Güneş, Zehra Ertürk, Emine Gizem Aslan ve Yusuf Biricik, 20 bin TL değerindeki birincilik ödülüne layık görüldü.

Aynı yarışmada Üniversitemiz Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri Özge Yılmaz, Rabia Doğan, Halit Akın, Yusuf Babaer ve Emre Duran, 10 bin TL değerindeki Görsel Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu.

Yarışma sonuçları hakkında konuşan Üniversitemiz Mimarlık Bölümü Restorasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gülşen Dişli, yarışmaya yürütücüsü olduğu, ‘Koruma ve Sürdürebilirlik’ dersi kapsamında hazırlandıklarını belirtti.

Yarışmaya hazırlık döneminde dersler ve ders haricinde öğrencilerle birlikte online olarak bir araya geldiklerini söyleyen Doç. Dr. Dişli, projeler hakkında bilgiler verdi. Dişli, “ Yarışmada birincilik ödülünü alan ekip, proje alanı olarak Konya kent merkezinde, İstasyon Caddesi üzerindeki eski stadyum alanını belirledi. Ekibimiz, “Sıkışıklık İçinde Ferahlık” temasıyla yola çıktıkları projelerinde, Türkiye’nin ilk tarım müzesi, permakültür çiftliği, çocuklar ve yetişkinler için sosyal aktivite alanları düzenledi. Görsel Tasarım Ödülü’nü alan ekip ise, Konya’nın Beyşehir İlçesi İçerişehir Mahallesi’nde bulunan Beyşehir Gölü ile Eşrefoğlu Camii arasında konumlanan bölgeyi tasarım alanı olarak belirledi. Eşrefoğlu Camii, Eflatunpınar Hitit Su Anıtı gibi UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’nde üstün evrensel değere sahip önemli kültür varlıklarını barındıran alanda, proje konsepti olarak tasarım alanının Dünya Miras değerleri vurgulanmış, bu alanda bir araştırma enstitüsü kurgusuyla yola çıkılmıştır. Böylece, tarihi dokuda “Gelenek ile Geleceği Bütünleştiren” bir proje hazırlanmıştır.” diye konuştu.  

Yarışmaya toplamda 10 ekiple katıldıklarını kaydeden Dişli, yarışmayı kazanan ekipler kadar diğer proje gruplarının da Türkiye’nin farklı bölgelerinde sürdürülebilir geleceği tasarlamaya dair önemli proje fikirleri sunduğunu ifade ederek, “Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimi üstün gayret ve emeklerinden dolayı kutluyorum.” dedi.
Paylaş