Üniversitemiz Tıp Fakültesinde Aşılama Başladı

15.01.2021
Tıp Fakültesi

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesinde de aşılama işlemi, pandemi ile fedakarca savaşan hastanemizde görevli sağlık çalışanlarımıza aşı yapılmasıyla başlamış oldu.

İlk aşamada aşı olacaklar listesinde yer alan sağlık çalışanlarına, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almalarının ardından bilgileri kontrol edilerek aşıları yapıldı.

Bundan sonraki süreçte sağlık çalışanlarının aşılanması tamamlandıktan sonra 65 yaş üstü kişiler aşılanacak. Süreç, Sağlık Bakanlığının önerdiği şekilde diğer vatandaşlara da aşı yapılmasıyla devam edecek.

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız uygulamasına Covid-19 aşı durumu bilgilendirme özelliği ekledi. Vatandaşlar, uygulamaya eklenen "Covid-19 aşı durumu bilgilendirme özelliği" sayesinde aşı için belirlenen öncelik grubunda olup olmadıklarını görebilecek. Aşı olmak isteyenlerin hastanelere ya da aile sağlık merkezlerine başvurmadan önce Merkezi Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alması gerekecek.


 
Paylaş