Üniversitemiz Medine'de Yükseköğretim ve İstihdam Konulu Konferansa Katıldı

15.09.2013

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün ve Rumi Uluslararası Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Bilal Kuşpınar'dan oluşan heyet, Yükseköğretim ve istihdam konulu akademik konferansa katıldı. 3-4 Eylül 2013 tarihlerinde Medine’de gerçekleştirilen konferans, Malezya, Suudi Arabistan ve Türkiye’den bazı kurumların ortaklığında düzenlendi.

Medine Liderlik ve Girişimcilik Enstitüsü’nün (MILE) ev sahipliğini yaptığı ve İslam Kalkınma Bankası ve Suudi Arabistan Çalışma Bakanlığınca desteklenen konferansa, İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) üye ülkelerden yüz civarında davetli konuşmacı ve panelistler katıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin de konferansın resmi ortaklarından biri olarak temsil edildiği akademik konferansın açılışını Suudi Arabistan çalışma bakanı yaptı. Toplantıya resmi davetli olarak katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Akgün ve Rumi Uluslararası Araştırmalar Merkezi müdürü Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, "Türkiye’de Yükseköğretimin Gelişimi ve Temel Sorunları" konulu ortak bir rapor sundular. Toplantıda, üniversitelerin eğitim kapasitesiyle ile iş gücü piyasasının taleplerinin nasıl uyumlaştırılacağı ve bu çerçevede Üniversitelerin yeniden nasıl yapılandırılacağına ilişkin reform stratejileri konusunda pek çok tebliğ sunuldu ve ülke örnekleri tartışıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzafer Şeker, toplantının son derece verimli geçtiğini,  2014 yılında benzer bir uluslararası toplantının Türkiye’de  düzenlenmesine gayret edeceklerini ifade etti.

 

Paylaş