Üniversitemiz, İzmir’de 1. Uluslararası Üroanatomi Kongresi’nde

20.06.2013

Uluslararası Genç Ürologlar Derneği -IYUA-, Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği, Avrupa Klinik Anatomi Derneği -EACA-, Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, MD Anderson Kanser Araştırma Merkezi ve International Medical Training Center ile birlikte “I.Uluslararası Üroanatomi Kongresi” Dünya'da ilk defa Türk akademisyenlerinin önderliğinde ve İzmir Valiliği, Necmettin Erbakan Üniversitesi,  Hacettepe Uluslararası Kadavra ve Simülasyon Merkezi,  İstanbul Medipol Üniversitesi, Romanya Carol Davila Tıp ve Eczacılık Fakültesi, Romanya Üroloji Derneği ve Romanya Anatomi Derneği destekleri ile 14-16 Haziran tarihlerinde İzmir Hilton Hotel’de düzenlenmiştir.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’inde  oturum başkanlığı yaptığı ve  Dünya’da ilk defa gerçekleştirilen bu uluslararası Kongre de; Temel Ürolojik Anatomi, Ürolojik Cerrahi Anatomi, Üro-Radyolojik Anatomi, Üro-Patolojik Anatomi ve Üro-Embriyoloji ana bölümleri konusunda Türkiye ve Dünyanın değişik ülkelerin bilim adamları tarafından önemli bildiri ve sunumlar gerçekleştirilmiştir.  

Dünya’da Türk hekimlerin önderliğinde geliştirilen ve ilk defa düzenlenen bu uluslararası kongre, üroloji branşının çekirdeğini oluşturan cerrahi ve cerrahinin temelini oluşturan anatomi bilimlerine merak duyan tıp fakültesi öğrencilerinin mesleki gelişimlerine ve kariyer hedeflerine hatırı sayılır ölçüde katkı sağlamıştır. Kongre, tıp fakültesi öğrencileri ve asistanlar için de, eğitim sisteminde hibrid uygulamaların paylaşımı açısından ayrı bir önem arz etmiştir.

Kongreye,  farklı ülke akademisyenlerinin yanında, tıp fakültesi öğrencileri ve medikal sahada hizmet veren özel sektörün temsilcileri yoğun ilgi göstermiştir.

Paylaş