Üniversitemiz ile KTO Karatay Üniversitesi Arasında İş Birliği

18.05.2022

Üniversitemiz ile KTO Karatay Üniversitesi arasında akademik çalışmalarla ilgili iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümran Çalışkan ile NEÜ KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz’ın katılımıyla KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleştirildi.

Törende atılan imzaların ardından taraflar, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz, protokol vasıtasıyla KTO Karatay Üniversitesindeki araştırmacılar için akademik çalışmalarında ihtiyaç duyacakları deney hayvanı temini sağlanabileceğini, temini sağlanan hayvanların çalışma boyunca bakım, besleme ve barındırma hizmetlerinin merkez bünyesinde yapılacağını ifade etti.

Prof. Dr. Yılmaz ayrıca, KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezinde genel amaçlı laboratuvarların yanı sıra özel çalışmalar için kullanılmak üzere davranış, metabolizma, mikrocerrahi uygulama ve özel tahsisli laboratuvarların mevcut olduğunu ve bu protokolle merkezde bulunan tüm laboratuvarların araştırmacılar tarafından kullanılabileceğini beyan etti.
Paylaş