Üniversitemiz ile Konya Şehir Hastanesi Arasında İş Birliği

15.11.2021
Deneysel Tıp UAM (KONÜDAM)

Üniversitemiz ile Konya Şehir Hastanesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Eryılmaz ile NEÜ KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz’ın katılımıyla Konya İl Sağlık Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.

Törende imzaların atılmasının ardından taraflar yapılan protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konu hakkında açıklama yapan KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz, protokol vasıtasıyla Konya Şehir Hastanesindeki araştırmacılar için akademik çalışmalarında ihtiyaç duyacakları deneysel imkanların sunulacağını kaydetti. Prof. Dr. Yılmaz, “Ayrıca KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezinde genel amaçlı laboratuvarların yanı sıra özel çalışmalar için kullanılmak üzere davranış, metabolizma, mikrocerrahi uygulama ve özel tahsisli laboratuvarlar mevcuttur. İmzalanan bu protokolle, deneysel araştırma merkezi bulunmayan ya da deneysel araştırma merkezleri yeterli koşullara sahip olmayan kurumlardaki araştırmacıların, ihtiyaç duydukları deneysel araştırma imkanlarına ulaşabilmeleri için KONÜDAM’ın sahip olduğu imkân ve olanakları muhataplarına sunulacaktır. Bunların yanı sıra KONÜDAM bünyesinde gerçekleştirilecek akademik aktivitelerin muhataplarına en hızlı, en verimli ve en uygun şartlarda ulaşabilmesi adına iş birliği sağlanmıştır” dedi.