Üniversitemiz ile Kharkhiv Ulusal Uzay Bilimleri Üniversitesi Arasında İşbirliği

24.10.2019
Rektörlük

Üniversitemiz ile Kharkhiv Ulusal Uzay Bilimleri Üniversitesi arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, beraberindeki heyet ile Ukrayna’nın Kharkiv kentinde bulunan Kharkhiv Ulusal Uzay Bilimleri Üniversitesine resmi ziyaret düzenledi. Gerçekleştirilen görüşmelerde iki üniversite arasında işbirliğinin önemi vurgulanarak gelecekte daha yoğun ortak akademik faaliyetlerin yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Heyette bulunan Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Doğan, üniversiteler arasında ortak eğitim ve staj programlarının açılması hususunda yetkililer ile görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kharkhiv Ulusal Uzay Bilimleri Üniversitesi Rektörü Nikolai Nečiporuk ise, uzay ve havacılık disiplinlerinde uzman personel yetiştiren öncü bir üniversite olduklarını belirtti. Bugüne kadar 90 ülkeden 100 binin üzerinde havacılık endüstrisi uzmanı yetiştirdiklerini kaydeden Nečiporuk, hali hazırda 8 bin öğrenciye sahip olduklarını sözlerine ekledi.

İki üniversite arasında özellikle uçak mühendisliği alanında olmak üzere, ortak eğitim programları, öğrenci ve personel değişim programları için çalışmalar başlatıldı.

Paylaş