Üniversitemiz Diş Hekimliğinde Yeni Materyaller, Yeni Sorunlar, Yeni Fırsatlar Konuşuldu

30.11.2018
Diş Hekimliği Fakültesi

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi tarafından “Diş Hekimliğinde Yeni Materyaller Yeni Sorunlar, Yeni Fırsatlar” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Zürih Üniversitesi Dental Materyaller Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mutlu Özcan Üniversitemizde olmaktan memnun olduğunu dile getirerek davetleri için bölüm hocalarına ve öğrencilere teşekkür etti.

Araştırma konusu olabilecek konulardan bahseden Özcan, şu anda diş hekimliğinde mevcut olan malzemelerin bazı artı ve eksilerine değindi. Özcan, diş hekimleri olarak biyomekanik alanında daha iyi araştırmalar yapılması gerektiğine vurgu yaparak şöyle devam etti: “Şu anda eğer araştırma yapmak istiyorsanız tavsiyem, daha çok yapısal malzemelere gidip birçok özelliği içinde barındıran malzemeleri geliştirme yönünde çalışmanızdır. Doğayı taklit etmek istiyorsak bunu yapmamız gerek.”

Prof. Dr. Mutlu Özcan; “Giderek artan başka materyal alternatifleri söz konusu. İlk başta kullandığımız metallerin yerini zaman içerisinde metalsiz başka malzemeler almaya başladı. Örneğin biz titanyumla meşgulken bir başka teknoloji de kişiye özgü implant yaratmak üzerine çalışıyor. Yine bu alanda da çalışmalar yapılabilir.” dedi.

10 sene önce bu noktaya geleceğine inanılmayan teknolojilerin bugün kullanılabildiğini söyleyen Özcan, yeni fırsatlar ve üzerinde yapılacak çalışmalar sayesinde diş hekimliğinde çok daha önemli hizmetlerin verilebileceğini söyledi.

Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Paylaş