Üniversitemiz 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılına Başladı

24.09.2013

Üniversitemiz 2013-2014 eğitim-öğretim yılına 23.09.2013 tarihinde başladı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yabancı Diller Yüksekokulu önderliğinde Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans salonunda yeni eğitim-öğretim yılı açılışı ve oryantasyon programı gerçekleştirildi. Oryantasyon programında üniversitemize yeni başlayacak olan öğrencilere üniversite yaşamı hakkında ve öğrenim görecekleri bölümler hakkında seminerler verildi ve öğrenciler bilgilendirildi.

Öğrencilerin ve akademisyenlerin ilgiyle takip ettikleri programın açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ece Sarıgül; gelişen, değişen ve küreselleşen dünyamızda yabancı dil bilmenin önemine vurgu yaptı. Bu bağlamda, üniversitemiz öğrencilerinin yabancı dil seviyelerini yükseltmek maksadıyla İngilizce, Almanca ve Arapça hazırlık programları oluşturduklarını söyleyen Sarıgül, hazırlıkta İngilizce eğitimi alacak olan öğrenci sayısının geçen yıla göre 5 kat arttığını ve birçok bölümün zorunlu yabancı dil programlarının olduğunu ifade etti. Konuşmasının sonunda Sayın rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e, rektör yardımcılarına, rektörlük çalışanlarına, Eğitim Fakültesi Dekanlığına ve çalışanlarına Yabancı Diller Yüksekokuluna verdikleri destekten dolayı şükranlarını sundu.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün, üniversiteyi yeni kazanan öğrencileri tebrik ederek  “ Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Eğitim alma hakkı kazandığınız bölümlerinize başlamadan önce bir yıl boyunca yabancı dil hazırlık eğitimi almak üzere Üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulunda bulunmaktasınız. Küreselleşen dünyaya ayak uydurabilmeniz için ve kendi çalışma alanlarınızdaki yenilikleri takip edebilmeniz için iyi derecede bir yabancı dil hatta ikinci bir yabancı dili bilmek durumundasınız. Üniversitemiz yabancı dil eğitimine çok fazla önem vermekte ve siz değerli öğrencilerimizin iyi bir yabancı dil eğitimi alabilmesi için bütün imkânlarını seferber etmektedir. Hazırlık sınıfınızı çok verimli geçirmeniz halinde mezun olduktan sonra ve iş hayatınıza başlayacağınızda dil sorununuz olmayacak ve ayrı bir dil kursuna gitmeye gerek duymayacaksınız. Bu sebeple bu yıl çok fazla çalışmanızı ve iyi bir sene geçirmenizi temenni ediyorum. Kıymetli öğrencilerimiz her türlü sıkıntı ve ihtiyaçlarınızda değerli hocalarımıza ve üniversitemiz idari personeline başvurabilirsiniz. Bizler sizlere yardımcı olmaya hazırız ve bundan mutluluk duyarız. Üniversitemiz öğretim elemanları ve yönetimi adına hepinizin sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmenizi diliyorum ” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Öğrenciler rektör yardımcımız Prof. Dr. Birol Akgün’e çiçek takdim ettiler. Seminere kısa bir ara verilerek misafirlere çay ve kahve ikram edildi. İkinci oturumda ise hazırlık programı olan bütün fakülte ve bölümlerden temsilci hocalar kendi bölümleri ile ilgili bilgileri paylaştılar. Hazırlık eğitimi verecek hocaların kendilerini takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle program son buldu. 

 

Paylaş