Üniversitemiz 11. Ulaştırma Şurasında

12.09.2013

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından  5 – 7 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası düzenlendi. Açılışına Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün teşrif ettiği şura kapsamında yürütülen etkinliklere, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Danışmanı Prof. Dr. Şerafettin Erel,  Yrd. Doç. Dr. Mustafa Coşkun, Doç. Dr. Ömer Faruk Keser, Yrd. Doç. Dr. Arif Ankaralı katıldı.

1945 yılından bu yana gerçekleştirilen ve bu yıl 11’incisi düzenlenen şurada; Karayolu, Demiryolu, Denizcilik, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Kentiçi Ulaşım, Boru Hatları, Haberleşme sektörlerinde Ülkemizin 2023 yılı ve 2035 yıllarına dönük hedefleri, politikaları, projeleri, sektörlerdeki geleceğe yönelik öngörüler, mevcut sorun ve darboğazlar görüşüldü.

Üniversite heyetimiz,  İstanbul Kongre Merkezi Hezarfen Ahmed Çelebi Salonunda Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Dr.Cihan Kanlıgöz’ün ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal’ın Başkanlığında yürütülen Havacılık ve Uzay Teknolojileri sektör panellerine iştirak etti. 7 farklı sektörel başlık altında yürütülen 11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası etkinliklerinde çalışma gruplarının hazırlıkları esasında Havacılık ve Uzay Teknolojileri sektör raporunda toplam 99 adet karara imza atıldı.

İlgili panellerde katılımcılar tarafından aşağıdaki konular ele alındı:

“Güvenli ve Müreffeh Bir Toplum İçin JAXA’nın Uzay Uygulamalarına Yaklaşımı”

“Havacılıkta Tüketicilikten Üreticiliğe Giden Yol”

“Havacılık ve Uzay Teknolojilerinde Mevcut Durum ve Geleceğe Bakış: Endüstriyel Perspektif”

“2023’e Doğru Uydu ve Uzay Teknolojileri ile Haberleşme Uyduları”

“Türkiye’de Uzay Teknolojileri Çalışmaları”

“Teknolojik Gelişmeler Işığında Seyrüsefer Sistemlerinin ve Hizmetlerinin Geleceği ve ‘Adaptasyonu Kolaylaştırmaya Yönelik Öneriler”

“Türkiye’den Uçakların EASA Sertifikasyonu”

“Havacılıkta Siber Güvenlik”

“Havalimanı ve Terminal İşletmeciliğinin Gelişimi, Geleceği ve Yeni Yönelimler”

“Havacılığın Gelişimi İçin Sivil Havacılık Yönetimi”

 

      Ayrıntılı Bilgi İçin

 http://www.ulastirmasurasi.gov.tr/assets/up/bilgilendirme/Bilgilendirme_Kitab%C4%B1.pdf

 Havacılık ve Uzay Teknolojileri sektör raporu

 http://www.ulastirmasurasi.gov.tr/assets/up/pdf/yeni/havac%C4%B1l%C4%B1k.pdf

 

Paylaş