UNİKOP Üst Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

26.10.2018

VI. KOP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Sempozyumu öncesinde KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Üst Kurul Toplantısı düzenlendi. Toplantıda UNİKOP’u oluşturan 12 üniversiteye, yeni kurulan Konya Teknik Üniversitesinin de dâhil edilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıya Rektörümüz ve UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KOP Bölgesel Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve UNİKOP üyesi üniversitelerin rektörleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KOP Bölgesel Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, “Bu yıl, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Konya’da altıncısı gerçekleştirilecek olan Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu ile bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini teorik bilimsel bilginin pratiğe aktarılması hususunda buluşturarak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine imkân sağlanması hedeflenmektedir. Yurt içinden ve dışından bilim insanlarının ve ilgili sektör temsilcilerin katılacağı sempozyumda bu yıl, bölgemizin ve dünyanın en önemli konularının başında gelen ‘Endüstri 4.0’, ‘Yenilenebilir Enerji’, ‘Tarım-Kırsal Kalkınma’, ‘Savunma Sanayii’, ‘Sosyal ve Beşeri Kalkınma’ ile ‘Turizm’ tematik alanlarında yaklaşık 200 bildiri sunulacak. UNİKOP Dönem Başkanlığı görevini üstlenen Necmettin Erbakan Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitelerle birlikte yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirten Bostancı, bu yıl yeni desteklerle beraber üniversitelere sağladıkları proje desteklerinin 23 milyon liraya ulaşacağını ifade etti.

Rektörümüz ve UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Sempozyuma alanında yetkin isimleri davet etmeye gayret ettik ki katılımcılar güzel bir şekilde sempozyumdan istifade etsin. Bölgesel kalkınma başlığı içerisinde geleceğe yönelik sözü olan konuşmacılar ile bölgesel kalkınmayı bilimsel olarak araştırmış olan konuşmacıları davet etmiş olduk. UNİKOP’un 6. dönemi ile birlikte sıradanlaşmaması için daha farklı etkinlikler ortaya koyarak bölgesel kalkınmanın ortak bilimsel projelerle daha canlı bir şekilde multidisipliner ama UNİKOP’un özüne sadık kalarak düzenlenecek yeni çalışma başlıklarına, yeni bilimsel faaliyetlere, sempozyumlara ihtiyaç var. KOP idaresi bizleri motive ediyor ve bazı noktalarda yönlendirmelerde bulunuyor. Bu konuda UNİKOP üyeleri olarak bizler de özel temalı ve Türkiye’nin ve bölgenin öncelikli alanlarına yönelik tematik çalışmalar yürütmemizde fayda var.” şeklinde konuştu.

Konya Teknik Üniversitesi ÜNİKOP’un Yeni Üyesi Oldu

UNİKOP üyesi olmaktan şahsı ve üniversite adına büyük bir mutluluk duyduğunu aktaran Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik gerçekleştirdiği sunumla üniversite hakkında bilgiler verdi. Rektör Özçelik, “Konya’da teknik üniversite ihtiyacının yıllardır var olduğu bana söylendi. Bu görevi üstlenmek bize nasip oldu. Konya’daki diğer üniversitelerimizle işbirliği içinde hep beraber devletin imkânlarını verimli şekilde kullanarak Konya’nın ve ülkemizin kalkınması için çalışacağız. Üniversite olarak, Konya’daki üniversite-sanayi işbirliğine önderlik ederek ülkemizin hedeflediği amaçlara ve beklenen çıktılara ulaşacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra yapılan oylamayla UNİKOP’u oluşturan 12 üniversiteye, yeni kurulan Konya Teknik Üniversitesinin de dâhil edilmesi kararlaştırıldı.

Konuşmaların ardından UNİKOP Genel Sekreteri Prof. Dr. Hidayet Oğuz, UNİKOP’un çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle toplantı sona erdi.

Paylaş