Uluslararası Eğitimde Değişim ve Yeni Yönelimler Sempozyumu Yoğun Katılımlarla Tamamlandı

25.11.2013

Eğitim gönüllüsü Dr. Ahmet Keleşoğlu onuruna, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Ahmet Keleşoğlu Vakfının ortaklaşa düzenlediği    “Uluslararası Eğitimde Değişim ve Yeni Yönelimler Sempozyumu” 23 Kasım tarihinde yapılan oturumlarla sona erdi.

Sempozyuma MEB üst düzey yetkilileri, YÖK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman,  Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Kırgızistan Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı , Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkan ve  Üyeleri, Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden 700 akademisyen, eğitimci ve uzman katıldı. Sempozyum kapsamında 300'ün üzerinde akademik bildiri sunularak, ayrıca spesifik konularda dört panel ve iki çalıştay düzenlendi.

İngiltere, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Azerbaycan, Endonezya, Kırgızistan, Kazakistan, Bosna Hersek başta olmak üzere bir çok ülkeden akademisyen ve eğitimcinin katıldığı “Uluslararası Eğitimde Değişim ve Yeni Yönelimler Sempozyumu” eğitimde yeni yönelimler konusunda dünyada ve ülkemizde öne çıkan gelişmelerin, akademisyenler, eğitim yöneticileri, öğretmenler, eğitim uzmanları ve öğretmen adayları tarafından tartışıldığı bir platform olarak dikkat çekti.

23 Kasım cumartesi günü  YÖK üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman’ın başkanlığını yaptığı oturumda Kırgızistan Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Rıza Gül,  Bosna Hersek Sarayova  Üniversitesinden Prof. Dr. Recai Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı oturumda üniversite öğrencilerine yurtdışında eğitim ve öğretimi konusunda aydınlatıcı bilgiler sunularak ilgili ülkelerin üniversiteleri tanıtıldı.

Konuşmaların ardından konuşmacılara  Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından plaket takdim edildi. Hayırsever işadamı Ahmet Keleşoğlu’na, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin yaptığı tablonun  hediyesinde duygulu anlar yaşandı. Selçuk Ecza Genel Müdürü Sonay Gürgen:  tablonun çok anlamlı olduğunu belirterek, “ Ahmet Keleşoğlu beyin onuruna gerçekleşen bu sempozyum çok başarılı olmuştur. Bu vesileyle emeği geçen herkesi başta Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Dekanımız Prof. Dr. Ali Murat Sünbül olmak üzere tebrik ediyor, herkese selam ve saygılarımı sunuyorum. “ dedi.

Son olarak söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Şeker, “ Hayırsever işadamı, değerli büyüğümüz, abimiz, Sayın Ahmet Keleşoğlu’nun onuruna düzenlenen bu sempozyumdan son derece faydalı ve etkin sonuçlar çıkacağına şüphem yoktur. Eğitim kalitesinin artması ve eğitimcinin daha iyi olmasına  ışık tutacak olan bu sempozyuma gerek yurt içi ve gerekse yurtdışından katılarak katkıda bulunan değerli akademisyenlere teşekkürlerimi bildiriyor, iki gün boyunca katılımlarıyla salonu dolduran tüm dinleyicilere de şükranlarımı sunuyorum. Herkese başarılı ve sağlıklı bir yaşam diliyor, saygılar sunuyorum.”  dedi. 

Sempozyum katılımcıları,  24 Kasım günü Konya Şehir Turu, Mevlana Ziyareti ve Çatalhöyük antik kenti gezisi yaptılar. 

Yurtdışı ve yurtiçinden sempozyuma katılan misafirlerimizle, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in ev sahipliğinde Mevlana Kültür Merkezinde Sema gösterisi izlendi.

Paylaş