Uluslararası Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresinde Dünyadaki Tarımsal Problemler Konuşulacak

27.07.2021
 

Üniversitemiz, Selçuk Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Odesa Tarım Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen V. Uluslararası Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi’nde Avrupa ve Asya kıtalarındaki tarımsal problemler ve çözüm yolları ele alınacak.

Ukrayna’nın Odesa şehrinde, 8-12 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılması planlanan kongre için online katılım imkanı da sunulacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ereğli Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Türkmen, Uluslararası Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi’nin, genelde Avrupa ve Asya, özelde ise Türkiye ve organizasyonların yapıldığı ülkelerde tarımsal üretimdeki çeşitli konuların irdelendiği, tarım sektörü ve teknolojilerinin tüm boyutları ile ele alındığı, en yeni gelişme ve uygulamaların görüşüldüğü, bilgi alışverişi ve bu alandaki yeni teknolojilerin tartışıldığı bir ortam sunduğunu söyledi.



Kongrede “Gıda, Tarım, Çevre ve Yaşam Bilimleri”nin ana konular olduğunu kaydeden Dekan Türkmen, “Günümüzde tarımsal üretim bilimin ışığında yapılması gereken teknolojik bir uğraş haline geldi. Tarihten günümüze pek çok medeniyetin yaşadığı Avrupa ve Asya kıtalarındaki tarımsal problemler ve bu problemlerin çözümüne yönelik araştırmalar bütüncül bir yaklaşımla Uluslararası Avrasya Tarım ve Doğa Bilimleri Kongresi’nde tartışılacak ve sonuçlar çıkarılmaya çalışılacak. Kongrenin etkili olması açısından dünyanın farklı bölgelerinden konularının uzmanı bilim insanları, bilim kurullarında yer alıyor ve kongreye bilimsel çalışmalarıyla katılan bilim insanları da Dünya Tarımına katkı sunmuş oluyor.” şeklinde konuştu.

Daha önce düzenlenen kongrelere Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Hindistan, İran, İtalya, Rusya, Ukrayna, Japonya, Pakistan, Romanya başta olmak üzere birçok ülkeden çok sayıda bilim insanının katıldığını belirten Türkmen, konuyla ilgilenen tüm araştırmacıları kongreye davet etti.

Kongre hakkında detaylı bilgiye, “ https://www.agrieurasia.com/EN/ ”  adresinden ulaşılabilir.
Paylaş