Turkuaz Karma Seramik Sergisi Açıldı

16.04.2019
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi

Üniversitemiz ve Selçuklu Belediyesi işbirliğinde düzenlenen "Turkuaz" Karma Seramik Sergisi'nin açılışı Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Küratörlüğünü Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mine Ülkü Öztürk'ün yaptığı serginin açılışına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oğuz Doğan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Sergide Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyen ve öğrencilerin yanı sıra Türkiye’den ve farklı ülkelerden sanatçıların 100'e yakın eseri de yer alıyor. 

Sergiye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Kongre Merkezi birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Sanat dediğimiz zaman sadece görsel sanatlar akla gelmiyor. Burada medeniyetimizden gelen çok güzel sanat eserlerimiz var. Çini sanatı da onlardan bir tanesi. Bu konuda emek veren bütün sanatçılarımıza teşekkür etmek istiyorum. Ziyarete gelen misafirlerimiz güzel sanat eserlerini görme fırsatı bulacak. Bundan sonraki süreçte de inşallah biz burada ev sahipliği yapmak için hazırız. Bütün sanatçılarımızın eserlerini sanatseverlerle, hemşehrilerimizle buluşturmak için gayret içinde olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, serginin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sergiye katılan sanatçı ve sanatseverlere teşekkür eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oğuz Doğan ise, bundan sonraki dönemde de yeni sergi açılışlarının gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ahmet Çaycı da, “Fakültemiz Konya’da özellikle MEDAŞ bünyesinde mutat bir halde sergilerini devam ettiriyordu. Başkanımızla görüşmemize istinaden inşallah önümüzdeki yıldan itibaren burada da  her ay bir organizasyonumuz olacak. Bunun sözünü vermiş olalım” diye konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mine Ülkü Öztürk, sergide 100'e yakın sanatçının eserleriyle yer aldığını ifade ederek serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle serginin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri sergiyi gezdi.

“Turkuaz” Karma Seramik Sergisi 5 Mayıs'a kadar 13.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Paylaş