Türk Halk Müziği Konseri “Aşina”ya Büyük İlgi

21.06.2022
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
 

Üniversitemiz ve Karatay Belediyesi iş birliğiyle organize edilen “Aşina” adlı Türk Halk Müziği Konseri, Konyalıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Akademisyen ve öğrencilerimizin oluşturduğu 76 kişilik dev kadro, Anadolu’nun dört bir yanından birbirinden güzel eserleri çalıp seslendirerek Konyalılara adeta bir müzik ziyafeti sundu.



Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Soner Algı yönetiminde, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda icra edilen konserde Anadolu’nun dört bir yanına ait birbirinden güzel eserler çalınıp seslendirildi. Konyalılar da seslendirilen türkülere eşlik ederek eğlenceli bir akşam yaşadı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’ın kültürel ve sanatsal vizyonuna katkı sunmaya devam ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Konsere büyük ilgi gösteren tüm hemşehrilerime ve muhteşem performanslarıyla konserimize renk katan tüm sanatçılar ile öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu toprakların değerlerini ve bu coğrafyanın değerli isimlerini hemşehrilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz.”

Paylaş