TÜBİTAK Araştırma Projeleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

09.12.2019

TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu, TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Yılmaz ve öğretmenler katıldı.

Programda ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Bizler ‘iki günü eşit olan zarardadır’ düşüncesiyle bugünümüzde dünden daha gayretli, çalışkan ve daha başarılı olmalıyız. Hedefi her geçen gün büyütmemiz lazım. Okullar arasındaki öğrenme ve imkan farklılıklarını en aza indirmemiz gerekiyor. Ülkemiz için çalışacağız. Bu yarışmalarda yüzlerce öğrencimizin getirdiği projelerin içinden birisi belki dünyaya meydan okuyacak ve o projenin danışman öğretmeni sizler olabilirsiniz. Bunun için, geleceğimiz, ülkemiz için buradayız” dedi.

TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörü ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu yarışmaların birincil amacının yüksek kaliteli çalışmalar yapacak gençler yetiştirmek olduğunu söyleyerek, yarışmalar sayesinde öğrencileri 2 dakikalık test çözme kısır döngüsünden çıkarıp uzun soluklu proje çalışmaları ile tanıştırmayı, genç bireylerin temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında bilimsel çalışma kültürü ile erken yaşlarda tanışmalarını sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

Doç. Dr. Hacıbeyoğlu’nun katılımcıları bilgilendirdiği sunumun ardından soru-cevap bölümüyle toplantı sona erdi.

Paylaş