Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı’nın Kuruluşunun 9.Yıl Dönümü Kutlandı

07.03.2013

TEBAD 9 Yaşında

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Toplantı Salonu’nda Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı (TEBAD) kuruluşunun 9. yıl dönümü ile ilgili bir program düzenlendi. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimimiz Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Üniversitemiz Tıp Eğitimi ve Bilişim Anabilim Dalı (TEBAD) Başkanı Doç. Dr. Nazan Karaoğlu, Dekan Yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.

Program TEBAD’ın kuruluşunun 9. yıl dönümü için hazırlanan pastayı Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in kesmesiyle başladı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Aslında bütün anlatılan konular aynıdır, bilgiler aynıdır, fakat anlatma metotları farklıdır. İşte bu noktada TEBAD Tıp Fakültesinde senkronu sağlamak için kurulmuştur. Bilgiler aynı, yöntem farklı olmalı fakat yöntemin farklı olmasının sınırı da olmalı. Yöntemin sürekli değişmesi yerine eğitim metodunda bir standart sağlanmalıdır. Yoksa eğitimde alerji oluyor. Uygulayıcılar çok önemli. Başta İbn-i Sina olmak üzere varoluşumuzdaki atalarımızın kodlarından bize aktarılan birikimler var. Yeni sistemleri bu birikimlerle harmanlayarak aktarmalıyız. Bunun hem hastalığın tedavi süreci, hem tedavi yöntemi hem de öğrencilerimizin bütün alanlarda kendisini sağlıklı yetiştirmesi için çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Şeker’in konuşmasının ardından TEBAD tarafından düzenlenen Temel Probleme Dayalı Öğrenim (PDÖ-12) Kursuna geçildi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi TEBAD Başkanı Doç. Dr. Nazan Karaoğlu; Tıp Eğitiminde PDÖ-Tıp Fakültesinde PDÖ Uygulaması Nasıl Yürütülmektedir, PDÖ Yöneticisinden Beklenenler, DPÖ’de Senaryo Yazımı konularında kursa katılan öğretim üyelerine seminer verdi.

Paylaş