Selçuklu Ve Osmanlıda Bahçe Kültürü Sergisi Açıldı

30.04.2013

Üniversitemiz Ekoloji ve Çevre Topluluğu tarafından organize edilen İstanbul Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB) tarafından hazırlanan Selçuklu ve Osmanlı’da Bahçe Kültürü isimli fotoğraf ve resim sergisi Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, bölüm başkanları, daire başkanları, fakülte ve enstitü sekreterleri, davetliler ve öğrencilerin katılımı ile Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde açıldı.

Açılışta konuşan Ekoloji ve Çevre Topluluğu akademik danışmanı Doç. Dr. Ali Alaş: “ NGBB tarafından hazırlanan fotoğraf ve resim sergisi 152 parça eserden oluşmakta, serginin üniversitemizde açılması için desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker başta olmak üzere emeği geçen bütün üniversite personeli ve öğrencilere teşekkür ederim.”dedi

Sergi koordinatörü Kenan Kaya yaptığı konuşmada, İstanbul’un Fethinden itibaren 18. Yüzyılın başlarına kadar olan tarihi süreçte ecdadımızın çiçek ve bahçe kültürünü konu alan fotoğraf ve resimlerden oluşan sergiyi görmek isteyenlerin 29 Nisan - 02 Mayıs 2013 tarihleri arasında ziyaret edebileceklerini belirtti.

Üniversitemiz öğrencilerinin, tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan bahçe ve çiçek kültürünü anlatan bu değerli sergiyi gezip görmelerini önemsediğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “ Bahçe ve çiçekler huzur bulduğumuz bize bahşedilmiş nimetler içerisinde tarih boyunca insanlığın özel ilgi odağı olagelmiştir. Duygularımızı, düşüncelerimizi bahçeler ve çiçekler üzerinden aktarmış duygusal bir toplum olarak atalarımızın bize bıraktığı mirası paylaşmak ve gelecek kuşaklara aktarmak üzere oluşturulan bu serginin üniversitemizde sergilenmesinde duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Emeği geçen başta Gökyiğit ailesi olmak üzere etkinliği düzenleyen serginin koordinatörü Kenan Kaya ile Ekoloji ve Çevre Topluluğu akademik danışmanı Doç. Dr. Ali Alaş ve öğrencilerine böyle bir hizmete vesile oldukları için teşekkürlerimi belirtir, saygılar sunarım.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ve fakülte dekanlarının kurdeleyi kesmesi ile sergi açıldı. Sergi koordinatörü Kenan Kaya rehberliğinde sergi gezildi.

Paylaş