Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi

08.10.2012

 

Dedeman Otellinde, Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversitemizin, ortak projesi olan, Selçuk Değerler Eğitimi Projesi’nin toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, iktidar partisi milletvekili Hüseyin Üzülmez, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, Selçuk Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, öğretmenler, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Hedef kitlesi ilkokul ve ortaokul öğrencileri olan projede, öğrencilerin kendi seçimlerini yapabilecekleri bilgi, beceri ve yeteneği kazanmaları amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda öğrencilere, sorumluluk, yardımseverlik, adalet, dostluk, doğruluk, sabır, saygı ve öz denetim gibi değerler uzmanlar tarafından hazırlanmış materyallerinde yardımıyla aşılanmaya çalışılacaktır.

 

Projenin içeriğiyle ilgili sunumun ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “ Bu proje gelecek nesillerin, insanlık adına daha güzel şeyleri üretmesine vesile olacaktır. Bu projeyle tanışan gençlerimizin, geleceğin dünyasını barış ve huzur içinde inşa etmelerin umut ediyorum ve Selçuklu Belediyesinin, Selçuklu Medeniyeti ile ilişkilendirdiği bu projenin, tüm Türkiye’ye yayılmasını temenni ediyorum. Bu projeye katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bizimde bu projenin başarıya ulaşması için elimizden gelen çabayı göstereceğimizi, belirtmek istiyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi ortak protokolü imzalandı.

Paylaş