Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) “Adalet ” Değeri İle Yeni Döneme Başladı

04.10.2013

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile gerçekleştirilen Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), yeni dönemde Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda düzenlenen törenle hayata geçti. SEDEP kitap dağıtım programına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, ,  Rektör Yardımcımız  Prof. Dr. Birol Akgün, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy Selçuklu  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, SEDEP Yürütme Kurulu Üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler katıldı. 

Gelecek adına güzel bir programda birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem,“ Burada aslında değerler eğitimi noktasında teşekkür edecek çok kişi var. Selçuklu Belediye Başkanımız başta olmak üzere İl ve İlçe Milli Eğitimimiz, Necmettin Erbakan Üniversitemiz, Kaymakamımız her biri çok ayrı öneme sahip. Ama asıl teşekkürü bence öğretmenlerimiz hak ediyor.  Öğretmenlerimiz ilçemizde 85 bin öğrencimize, velilerimize ve hatta tüm bu kademede yer alan servislerimize kadar yeniden değerlerimizi anlatmanın mutluluğunu yaşamaktadırlar. Gerçekten çok değerli eserlerimiz okullarımızda dağıtılıyor. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz bundan azami şekilde istifade ediyor. Bilişim çağında çok hızlı ilerliyoruz. Ama bir şeyleri de unutuyoruz. Bunları çocuklarımıza küçük yaşta vererek başlatmak daha bilinçli nesillerimizin olacağının garantisi olacaktır.  Bu çocuklarımızın memleketlerine en iyi fayda sağlayacak şekilde yetişmektedirler. Gelecek adına ülkemizin en iyi projesidir. Alkışlanacak bu projede tüm emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP’in güzel, iyi ve doğru olarak yakalanmış gayretlerin ürünü olduğunu söyleyen Konya Valisi Muammer Erol, “Projenin yeni döneminin hayırlı olmasını, çıkılan yolda başarılı olmasını diliyorum. İnşallah, gözüne baktığımızda bütün bu güzel değerlerle donanmış ve istikbale güvenle bakacağımız nesillerin yetişmesine de vesile olmasını diliyorum” dedi.

Selçuklu Belediyesi olarak birçok proje yürüttüklerini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bizim en büyük projemiz SEDEP. Bu yılda projenin başlangıcını Ertuğrul Gazi Orta Okulu’nda yapıyoruz. SEDEP 8 temel değerin çocuklarımıza eğitim hayatı boyunca kazandırılmasını sağlamak için yürütülen bir proje. Bu kapsamda bu ay ‘Adalet’ değeri ile başladığımız bu yolculuğa sorumluluk, yardımseverlik, sabır, dostluk, doğruluk değerleriyle devam edeceğiz” dedi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin geçen eğitim döneminde de başarı ile uygulanan bir proje olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy,“ İnşallah bu yıl da hem öğrenci hem veli ve öğretmenlerimizin katkılarıyla bu proje daha canlı, daha güçlü bir şekilde hayata geçecek. İlimizdeki okulların fiziki ihtiyaçlarının karşılanmasına belediyelerimizin çok ciddi katkısı var ama bunun yanında Selçuklu Belediyemiz çocuklarımızın iyi yetişmesinde, kendi temel değerlerine sahip olmalarında çok önemli bir projeyi hayata geçirdiler. Özellikle Selçuklu Belediye Başkanımızı bu örnek davranışından dolayı öğrencilerimizin kendi değerlerine sahip olarak yetişmeleri konusundaki bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Üniversitelerin görevi sadece kendi mekanlarında teori üretmek değil diyen Rektör Yardımcımız Birol Akgün, “Amacımız aynı zamanda topluma hizmettir. Biz bu bilinçle yola çıkıyoruz. Bizim üniversitemizin ana sayfasındaki vizyonla misyona baktığınız zaman pek çok diğer ilkelerin yanında  en önemli ve sonuç olarak  güzel insanlar yetiştirmek prensibi vardır. Hep bunu vurguluyoruz.  Bu çerçevede de son iki yıldır Selçuklu Belediyemizle birlikte bu çok değerli projenin altına imza attık. Bu sene de projenin devam ettirilmesinde katkıları bulunan bütün paydaşlara bizlerde teşekkür ediyoruz.  Konyamız ve ülkemiz adına önemli bir proje.  Bütün kurumların birlikte hareket edebilmesi anlamında da çok önemsiyoruz. Bundan sonrada bu konuda iş birliği yapmaya devam edeceğiz.  Kasım ayının başında da üniversitemizin öncülüğünde yine benzer şekilde belediyemizin ve diğer birimlerimizin katkılarıyla Milli Eğitim Bakanımızın da katkılarıyla 1. Ulusal Değerler Kongresini yapıyoruz. Bunu da şimdiden duyurmuş olalım. Bütün katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından sınıfları tek tek gezen protokol üyeleri “Adalet” konulu kitabları öğrencilere dağıttı.

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş