SEDEP'te Şubat Ayının Gündemi Dostluk

21.02.2013

Üniversitemiz ile Selçuklu Belediyesi tarafından uygulamaya konulan, Selçuklu Değerler Eğitimi (SEDEP)’nin Şubat ayı gündemini “Dostluk” değeri oluşturdu.

Proje kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Selçuklu İMKB İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret etti.

Üniversitemiz ve Selçuklu belediyesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında, Selçuklu ilçesinde bulunan 81 okulda, 76 bin 645 öğrenciyi kapsayan SEDEP projesinin başarıyla yürütüldüğü belirtildi. 8 temel değer ışığında daha nitelikli ve değer sahibi bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen projeye ikinci eğitim döneminin başladığı Şubat ayında “Dostluk” değeriyle devam ediyor. “Dostluk” değeri ile ilgili öğrenci ve veli materyalleri öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler gelen misafirlere “Dürüstlük “ konulu piyes sergiledi. Programın sonunda idareci ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Altay, Rektörümüz Prof. Dr. Şeker ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Koca SEDEP uygulamalarının işleyişi hakkında değerlendirme yaptı.

Öğrenci Aileleri Evde Ziyaret Edildi

Ziyaretin ikinci kısmında da Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, öğrenci ve ailelerini evlerinde ziyaret etti. SEDEP değerler eğitimi kapsamında öğrenci ailelerine ziyarette bulunduklarını ifade eden Başkan Altay, “Tüm velilerimize her ay bir değerle ilgili “Helik” kitabı gönderiyoruz. Sloganımızda olduğu gibi ‘her gün 15 dakika çocuklarımıza değer’ diyoruz. Velilerimiz her gün 15 dakikalarını ayırarak buradaki etkinlikleri yerine getirmelerini istiyoruz ” dedi.

Çocuklarımızın geleceği için ailelere de büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Rektörümüz Şeker, “Toplum olarak ancak dayanışma ile huzur buluyoruz. Bizleri geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan en büyük güç değerlerimizdir” diye konuştu.

SEDEP projesi kapsamında öğrencilere yaş gruplarına yönelik çeşitli kitaplar verildiğini aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Koca, “ Bununla birlikte anne-babalarla çocukların evde yapacakları etkinlikleri içeren “Helik” adlı kitapları evlere gönderiyoruz. Burada velilerimizden istenen onlardan beklentimiz çocuklarıyla birebir ilgilenmeleri. Bu kitabın içindeki uygulamaları, örnekleri çocuklarıyla bir arkadaş, dost gibi birlikte yaşamaları gerekiyor. Bu örnekler çocuklarda daha etkili ve kalıcı oluyor. Bu yüzden anne-babaların da ödevlerine iyi çalışmaları, çocukları için günde 3-5 dakikalarını ayırmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Paylaş