SEDEP 7. Yıl İşbirliği Protokolü İmzalandı

05.10.2018

Yeni eğitim döneminde de medeniyetimizin ve kültürümüzün özünü oluşturan değerleri genç nesillere anlatmaya devam edecek olan Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) için 7. yıl işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversitemiz, Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında başarı ile uygulanan projenin protokolü Konya Valiliğinde düzenlenen törenle imzalandı. Törene Vali Yakup Canbolat, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Belediyesi başkan yardımcıları ve SEDEP koordinatörleri katıldı. İmza töreni öncesinde protokol üyelerine SEDEP koordinatörleri tarafından proje hakkında sunum gerçekleştirildi.

İmza töreninde konuşan Konya Valisi Yakup Canbolat, Selçuklu Değerler Eğitimi Programı’nın gençleri değerlerine sadık olarak geleceğe hazırladığını ifade ederek, projede yer alan ve yedi yıldır istikrarlı bir şekilde yürümesine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür etti.

SEDEP Türkiye'nin Markası Oldu

SEDEP’in her yıl kendini geliştiren bir program olduğunu ve eğitim alanında artık Türkiye'de bir markası olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise, “SEDEP 7. yılında sürdürdüğümüz önemli bir projemiz. SEDEP programı ile okullarımızda ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki çocuklarımızın değerlerimizi öğrenmesini ve değerlerimizle hayatlarını devam ettirmeleri ve bunlarla beraber gelişimlerini tamamlamaları için çalışmalar yapıyoruz ve çok güzel bir birliktelikle bu çalışmalar devam ediyor.” dedi.

 “SEDEP Hem Ülkemiz Hem De Dünya İçin Bir Umut”

SEDEP’in birlik ve beraberliğin en güzel örneği olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, “Ortaklaşa işbirliğinin çok da örneği olmayan, beraber çalışma, beraber üretme, beraber proje yürütme kültürüne ciddi manada örneklik teşkil edecek olan bir noktaya gelmiş olmamızdan dolayı ayrıca mutluluk duyuyoruz. Yerel yönetimde Selçuklu Belediyemiz, merkezi yönetim ve üniversitemizle birlikte okullarımızda öğrencilerimiz, öğretmenlerimizle ve velilerimizle beraber böylesine geniş alana yayılmış çok fazla proje yok. Bu projenin uzun soluklu olmasının ülkemizin ve dünyanın geleceğine anlamlı bir yol haritası şekillendireceğini, ümit vaat edeceğini biliyorum.” şeklinde konuştu.

SEDEP’in yerelden çıkmış sürdürülebilir ve kendisini yenileyen önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, “Bu yıl projemize özellikle öğretmen akademisi, sanat atölyeleri ve doğa okulu şeklinde yeni etkinlikler eklendi. Bu projeyi uzun soluklu gerçekleştirdiğimiz için ayrıca önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından SEDEP’in 7. yıl işbirliği protokolüne imzalar atıldı.

Paylaş