Sağlık Sunumunda Çevresel Sorunlar, Güvenlik ve Etik Konferansı

06.05.2013

Tıp Fakültesinde bilimsel konferanslar devam ediyor. Prof. Dr. Petro Arezes’in katıldığı konferansta sağlık hizmetlerinin sunumu sürecinde yaşanan riskler ve etik konuları katılımcılara anlatıldı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen konferansa çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Rahmi Örs’ünde hazır bulunduğu konferansa konuşmacı olarak katılan Portekiz Üniversitesi Üretim ve Sistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pedro Arezes’in konferansta “Sağlık Sunumunda Çevresel Sorunlar, Güvenlik ve Etik”  konusu ele alındı.

Birçok ülkede malzeme kullanırken kas ve iskelet faktörünün önemsenmediği durumlarda oluşmuş yüzlerce hastalığın var olduğunu ifade eden Prof. Dr. Petro Arezes: “Bu durumda alınabilecek tek önlem eğitimdir. Başka yapılabilecek bir şey de yoktur. Kas sistemlerinin ve iskelet hastalıklarının iş görürken ve günlük hayatta doğru kullanımı iyi bir değerlendirme yapılarak riskler ortadan kaldırılabilir. Elbette dünyada uygulanan birçok ticari yöntemler vardır ve bu yöntemler literatüre de girmiştir. İnsanların kas ve iskelet sıkıntısını yaşamaması için öncelikle ergonomiye önem vermelidir. Ergonomi çok önemli bir faktördür. İnsanların iş görürken iskelet ve kas sistemlerinde yaşadıkları sıkıntıların hem işin sürekliliğini engellemesi hem de sağlıksız bir yaşam oluşturmaması için yapılacak işin başında eğitim gelir.” dedi.

Konferansın sonunda Portekiz Üniversitesi Üretim ve Sistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pedro Arezes’e Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ile Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Rahmi Örs tarafından plaket takdim edildi.

Konferansın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i makamında ziyaret eden Prof. Dr. Pedro Arezes, Üniversitemizi çok beğendiklerini dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise yapmış oldukları bu eğitici konferanstan dolayı Prof. Dr. Pedro Arezes’e teşekkür ederek, hediye takdim etti.

Paylaş