Rektörümüz Türkiye–Kazakistan İlişkilerinin Geleceği Konferansına Katıldı

18.11.2013

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker,  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Akgün ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meryem Kırımlı, Kazakistan’ın Almatı şehrinde düzenlenen  “Türkiye-Kazakistan İlişkilerinin Geleceği” konulu uluslararası toplantıya katılarak bazı üniversitelerle işbirliği imkanlarını görüştüler.  

Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesine bağlı Avrasya Araştırma Enstitüsü, Stratejik Düşünce Enstitüsü ve Başbakanlık Atatürk Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye-Kazakistan İlişkilerinin Geleceği Uluslararası Sempozyumu” Kazakistan'ın Almatı şehrinde gerçekleştirildi. Toplantıya YÖK üyesi Prof. Muhittin Şimşek, SDE Başkanı Yasin Aktay, Atatürk Dil Tarih ev Kültür Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Prof. Dr. Ahat Andican, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekil Prof. Dr. Musa Yıldız, Kırgızistan Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Sabahattin Balcı ile Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan’dan çok sayıda akademisyen, diplomat, işadamları ve STK temsilcileri katıldı.

Türkiye’nin Orta Asya ülkeleri ve özellikle Kazakistan’la ilişkilerinin siyasi, ekonomik ve  kültürel boyutlarıyla tartışıldığı iki günlük sempozyumda Rektörümüz Prof. Dr. Şeker de bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye’nin eğitim alanında önemli ilerlemeler sağladığını belirterek artık Türk üniversitelerinin uluslararası bağlantılarını güçlendirmesi gerektiğini söyledi. Necmettin Erbakan Üniversitesinin Orta Asya ülkelerindeki eğitim ilişkilerini geliştirmeye çalıştığını ve bu amaçla bazı üniversitelerle de ikili antlaşmalar ve işbirliği mutabakatları imzaladıklarını vurgulayan Rektörümüz özellikle yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin Türkiye’deki eğitim fırsatlarını zorlamaları gerektiğini söyledi.

 

Paylaş