Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’dan Öğrencilerimize Mesaj

25.03.2020
Rektörlük



Sevgili öğrencilerim,

Sizleri özlemle ve muhabbetle selamlıyorum.

İstemeden yaşamak zorunda kaldığımız Koronavirüs pandemisinden güçlü bir şekilde çıkabilmek için yapılması gerekenleri çoktan öğrenmiş olduğunuzu düşünüyorum. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz ve bunun bilincinde olarak hareket edeceğinizden, Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı kurallara harfiyen uyacağınızdan en ufak şüphe duymuyorum.

Kendinizi dört duvara hapsolmuş gibi hissediyor olabilirsiniz. Sevimsiz ve zorunlu olan bu durumun bir taraftan da kendi sınırlarımızı hatırlamamıza, dönüp kendimize ve hayata bakmamıza, yeni şeyler öğrenmemize vesile olduğunu unutmayalım. Öyle ki; hem birbirimizden uzaklaşıyor hem de birbirimize kenetleniyoruz. Bu yönüyle benim için çok farklı bir deneyim oluyor.

En başından bu yana her fırsatta kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Çünkü gelişmenin ve ilerlemenin yolu okumaktan geçiyor. Bizim için kitap, gizli bir hazineye açılan kapı gibidir. Zamanı değiştiren, yeni fikirlere, yeni iklimlere, yeni ufuklara aralanan bir kapı... Sığınacak bir liman, bir dost, bir nefes, bir pusula… Kültürel mirasımız olan büyüklerimiz de öyle. İstifade edebilen için her biri, birer ansiklopedi gibi. Kamil insanlar okuyarak, okuduklarını anlayıp yaşayarak yükselirler sevgili arkadaşlar. O yüzden okumanızı her şeyden daha çok isterim.

Birçok şeye özlem duyduğunuzu, hayaller kurduğunuzu, hayatı yeniden anlamlandırdığınızı, kültürel mirasımız olan büyüklerimizin sağlığını koruduğunuzu, daha güzel bir gelecek için #EvdeKaldığınızı biliyoruz. Ve en önemlisi, bir gün her şey bittiğinde, dönüşünüzün muhteşem olacağını…

Sizi güçlendiren, yeni hedefler belirlemenize ve kendinizi bulmanıza vesile olan okumalarınızın ve anılarınızın birikmeye başladığını tahmin ediyorum. Buradan hareketle, Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerinin birikimlerini bir araya getirmeyi arzu ettik.

Bunun için ilk etapta iki proje hayata geçiriyoruz. Birincisi şu; okuduğunuz kitabın en sevdiğiniz cümlesini (kitap adı ve sayfa numarası ile birlikte) #donusummuhtesemolacak ve Instagram’da @erbakanuni, Twitter’da @NEUniversitesi etiketleri ile bize gönderiyorsunuz, sizlerden gelen bu cümleleri, “Dönüşümü Muhteşem Kılacak Cümleler” adıyla kitaplaştırıyoruz.

İkincisi de; öğrenciliğiniz süresince Üniversitemizde yaşadığınız anılarınızı konu alan fotoğraflarınızı, (arkadaşlık ortamları, sınıf ve ev/yurt halleri vb.) #donusummuhtesemolacak ve Instagram’da @erbakanuni, Twitter’da @NEUniversitesi etiketleri ile bize gönderiyorsunuz, sizlerden gelen bu fotoğrafları da, “Özlem Duyulan Anlar” adıyla kitaplaştırıyoruz.

Sizleri özledik arkadaşlar. Birbirimizden uzak olduğumuz Koronavirüs sürecinde hayata geçireceğimiz bazı projelerle aramızdaki muhabbeti güçlendirmeye, iletişimi koparmamaya çalışacağız.

Yaşadığımız bu zor günlerin bir an önce son bulması dileğiyle…

 

Prof. Dr. Cem Zorlu

Rektör

 


Sosyal Medya Hesaplarımız:

Twitter - Instagram


Bir gün her şey bittiğinde, dönüşünün muhteşem olacağını biliyoruz...

 

Paylaş