Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

08.03.2021
Rektörlük

Temel haklar ve yükümlülükler açısından erkek ve kadın arasında ayrımcılığa karşı olduğumuzu her vesileyle dile getiriyoruz. İnanç, kültür ve medeniyetimizde kadınlarımız her zaman hak ettiği yerde, başımızın üstündedir ve öyle olmaya devam edecektir.
 
Ülkemizin ve insanlığın aydınlık yarınlara yürüyüşünde kadınlarımız büyük önem taşımaktadır. Kültürel alandan siyaset alanına, eğitimden iş hayatına kadar her alanda kadınlarımızın söz sahibi olmaları, sorunlarını dile getirmeleri, çözüm önerileriyle yol gösterici olmaları ve öncü rol üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır.
 
Kadına yönelik şiddet ve baskı, “insanlığın” en önemli sorunlarından biridir. Hak ve adalet arayışlarında kadınlarımızın yanında yer almanın insanlığın ortak sorumluluğu olduğu unutulmamalıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle başta vatan müdafaasında şehit düşen ile şiddetin kurbanı olarak hayatlarını kaybeden kadınlarımızı yâd eder, her birine Allah’tan rahmet dilerim.
 
Bugün, Üniversitemizin gelişimine katkı sunan değerli kadın çalışanlarımıza küçük bir sürpriz yaparak onlara çiçekler uzattık. Yüzlerinde bir gülümsemeye vesile olduk. İşine aşkla sarılan, cesur ve özgüveni yüksek kadın çalışanlarımızla çok daha güçlüyüz. Başta kadın çalışanlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.
 
Tüm kadınlarımıza minnet ve şükranlarımı sunarım.

Paylaş