Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

07.02.2019

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, tanışma ve bilgilendirme toplantısı kapsamında Konya basınıyla bir araya geldi.

Göreve geldiklerinden bu yana hangi çalışmaları yaptıklarından ve ilerleyen dönemlerde nelerin yapılacağından bahseden Rektör Zorlu, “3 temel esas, bizim yönetim anlayışımızı oluşturmaktadır. Bunlar; adalet, ehliyet ve meşveret. Her konuda adil olmaya çalışacağız. Ehil insanlarla çalışmaya çalışacağız. Meşveret, istişare olmazsa olmazımız. Ana bilim dalı başkanlarımız, bölüm başkanlarımız, dekanlarımız ve rektör yardımcılarımız ile üniversitemizi yöneteceğiz. Ben yönetmiyorum, ben değil biz varız. Görüş alışverişine ve istişareye açığız. Akademik camia içerisinde rahat bir ortam sağlamaya çalışacağız. Öngörülebilir birtakım kararlar ve kurallar koyacağız. Birtakım bentler ve setler ortaya koyarak aşılamaz engeller yaratmayacağız. Üniversitemizde çalışan arkadaşlarımız sürekli aşk, şevk ve mutluluk içerisinde olacak. Akademik personelimizi, en az bir yabancı dili okuyabilir, yazabilir ve anlayabilir hale getireceğiz. Bu noktada öğrencilerimize de imkânlar sağlamayı düşünüyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesinden mezun olacak bir öğrencinin belirli bir yabancı dili belli bir seviyeye getirerek mezun olmasını istiyoruz” dedi.

Akademik kalitesi yüksek eserler ve makaleler üretmeleri için akademik personelleri teşvik edeceklerini aktaran Zorlu, verilen emeklere her türlü desteği vereceklerini kaydetti. Zorlu şöyle devam etti: “Kısa bir süre içerisinde bir yayın evi kurma teşebbüsümüz var. Artık akademik personel arkadaşlarımız yayınlarını yayınlatmak için bir yayın evi arama peşinde olmayacaklar. Biz kendimiz basacağız ve dağıtacağız. Kısa süre içerisinde Necmettin Erbakan Üniversitesini, Erbakan hocanın adına yakışır bir hale getireceğiz. Öncelikle bölgede, sonra Türkiye’de ve son olarak da dünyada, adından bahsedilir bir üniversite haline getirmek temel hedefimiz. Ayrıca hocamızla ilgili bir müze kurma çalışmamız var. İnşallah bunu da en kısa zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

Devletin Malının Zayi Olmaması İçin Gayret Göstereceğiz

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Köyceğiz, Meram, Eğitim ve İlahiyat kampüsümüz olmak üzere 3 kampüsümüz var. Bunların hiçbirisini terk edemeyiz. Köyceğiz Kampüsümüze ‘Konya’nın deniz manzaralı yeri’ diyorum. Köyceğiz Kampüsü, 5-10 sene sonra Türkiye’nin sayılı kampüslerinden olacak. Bina inşaatları devam ediyor. Bu sene bir fakülte binası, öğrenci yaşam merkezi ve kütüphaneyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunlar asgari planladığımız hedeflerimiz. Bunların üzerine çıkma ihtimalimiz de çok yüksek. Bu bölgedeki yurt eksikliği ile ilgili çalışmalar ve gayretlerimiz devam ediyor. Şuanda 1500’er kişilik 2 yurt yapılıyor. Bu yurtlarımızın inşaatı başladı.” ifadelerini kullandı.

Meram kampüsündeki sorunların çözüleceğinin altını çizen Zorlu, “Temel hedefimiz; hastanenin yanında yeterli miktarda arazi tahsisinden sonra, hastanenin diğer bölümlerinin de oraya taşınması ve Tıp Fakültesinin orada inşa edilmesi. Bu süreç içerisinde park sorunu çözecek girişimler yapılacak. Birkaç sene içerisinde hastanemizin bütünlüğü sağlanacak diye temenni ediyoruz. Ayrıca Tıp Fakültesinin eski binaları atıl kalmayacak. Orası bizim sağlık kampüsümüz. Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültemiz var. Devletimizin malının bir kuruşuna ve zerresine zayi olmaması için maksimum hassasiyet gösteriyoruz.” dedi.

1291 Uluslararası Öğrenci Üniversitemizde Eğitimlerine Devam Ediyor

Üniversitemiz öğrencilerinin uluslararası bir niteliğe sahip olması gerektiğine vurgu yapan Rektör Zorlu, “Şuanda bin 291 tane yabancı öğrencimiz eğitim-öğretimlerine devam ediyor. Bizim hedefimiz kısa vadede 5 bin ve orta vadede 10 bin yabancı öğrenciyi Necmettin Erbakan Üniversitesine çekmek. Eğitim kalitesi itibari ile Türkiye olarak çok iyi bir noktadayız. Özellikle Afrika, Balkan ülkeleri, Türkî Cumhuriyetlerden ciddi teveccühler var. Türkiye’de eğitim görmek isteyen yabancı öğrenci sayısı 136 bin. Madem biz bu noktada iyiyiz, biz bu imkânlarımızı kardeşlerimize seferber etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Özel sektörlerin belirttiği şekilde müfredatın değiştirilmesi noktasında teşebbüsleri olduğuna değinen Zorlu, staj gerektiren bölümlerde staj yapmayan öğrencinin kalmayacağını vurguladı. Üniversitelerin üretim yapan yerler olduğunu söyleyen Zorlu; “Üniversitelerin görevi artık bilgi öğretmek değil, bilgiyi ürüne çevirmektir. Bu noktada özel sektörle birlikte bilgiye üretime döndüren bir üniversite olmak için gereken her çaba ve gayreti ortaya koyacağız” dedi.

Türkiye ve Konya Toplumuna Katkı Sağlayacak

Bir ülkenin geleceğinin aileden geçtiğine vurgu yapan Zorlu, “Modern toplum olduğumuzdan sorunlarımız artıyor. Bu sorunları çözmek için Aile Araştırma Merkezi olacak. Sadece sözde değil, özde ve pratikte Türkiye ve Konya toplumuna katkı sağlayacak. Psikoloji Danışma Merkezi açıyoruz. İnsanlara bizzat dokunan bir yapıya doğru gidiyoruz. UNİKOP bünyesinde Nisan ayında madde bağımlılığı konusunda çalıştay yapacağız. Bu çalıştayın sonuçları gerekli tedbirlerin alınması için ilgililere gönderilecek” ifadelerini kullandı.

Üniversitemizdeki laboratuvar imkânlarının herkese açık olacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Hem akademisyenlerimiz hem de dışarıdan talep eden ve ihtiyacı olanlara sunacağız. Merkezi laboratuvarımız son aşamaya geldi. Kısa sürede açacağız. Tabi laboratuvar demek Ar-Ge demektir. Ar-Ge yaptığınız andan itibaren üretim ve patent artacak. Ayrıca Konya’da 5 üniversiteyiz. Bu üniversiteler arasında işbirliğini artıracağız. Bazen bir üniversite diğer üniversiteden bağımsız olarak hatta diğer çalışmaların farkında olmadan bir çalışma yapıyor. Bunda da zaman ve kaynak kaybı oluyor. Hep birlikte iş birlikteliğimizi, dayanışmamızı oluşturacağız” diyerek sözlerine son verdi.    

Paylaş