Rektörümüz İlk 1000’de Yer Alan Konyalı Firmalar İçin Düzenlenen Ödül Gecesine Katıldı

10.10.2013

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından organize edilen geceye Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker,  Konya Valisi Muammer Erol, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD  4. Dönem Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Başkanı Erkan Güral, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammed Uğur Kaleli, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Ahmet Arıcı, MÜSİAD Konya Şubesi 2. Dönem Başkanı ve 23-24 Dönem Konya Milletvekili Hasan Angı, MÜSİAD Konya Şubesi 3. Dönem Başkanı Ziya Özboyacı, MÜSİAD Konya Şubesi 5. Dönem Başkanı Aslan Korkmaz, Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, İş adamları Derneklerinin Temsilcileri  ve iş adamları katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, dernek olarak Konya’nın ekonomi hayatının gelişimine gerektiği kadar önem verdiklerinin altını çizdi. Şimşek, “Bu şehrin gelişimi için bundan 20 yıl önce değerli ağabeylerimiz tarafından atılan temellerimiz bugün güçlü bir yapıya sahip durumdadır. Bizler şehrimizin daha da ileriye gitmesi için gönül vermiş insanların birlikteliğine inanan bir topluluğuz. İSO’da ilk 1000’e giren firmamızın sayısı oldukça bize gurur veriyor. Fakat biz 2023 hedefine bu sayılarımızı 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Üretimden satış rakamlarını da 50 milyar TL’ye çıkarmayı planlıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Bu nedenle daha çok çalışmamız gerekmektedir. Hedeflerimizin kesinlikle ulaşılamaz olmadığını ifade etmek istiyorum” dedi.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü ise, bugün Konya’yı geleceğe taşıyan, büyük düşünen ve yaşadığı topraklara değer katan firmaların gurur gecesinde olduklarını belirterek, “Onlar büyük düşündüler, kazandılar ve değer kattılar. Ve biz bugün ödül alacak firmalarımızla gurur duyuyoruz. Aslında biliyoruz ki, çalışarak, daha fazla üreterek onlar bizlere yani bu ülkeye ödül verdiler. Türkiye bir 2023 vizyonu belirlemişse bu vizyonun aktörü Türk özel sektörüdür” diye konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da, ödül alan firmalarla beraber tüm firmaları, alın teri döken çalışanları, üreten, ihraç eden, istihdam oluşturarak Konya ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan herkesi gayretlerinden dolayı tebrik etti. Türkiye’nin büyümesiyle ilgili olarak bazı sorunlara değinen Olpak, “Biz diyoruz ki, iki buçuk kat büyüyecek olan Türkiye’de bankacılık sektöründe bir değişime ihtiyaç vardır. Bugünkü bankacılık sistemi bizlerin projelerine değil, tamamen teminatına ve tapularına kredi vermektedir. Bu ise doğru bir sistem değildir. Elbette hiç teminat olmasın demiyoruz. Ancak makul teminatlar karşılığında fizibilitesi doğru projelerin de kredilendirilebilmesi gerekmektedir. Bu noktada firmalarımızın üzerine düşen görev varsa şeffaf bilançoları dahil bunları yapalım. Kamudan beklediğimiz kanun değişiklikleri varsa talep edelim. Kamu bankalarının daha önceden zararlarını hep hatırladığımız bugün güzel karlar ettiğini gördüğümüz ve müteşekkir olduğumuz kamu bankalarının daha fazla bu alanda piyasa yapıcı olmalarını isteyelim ancak toplamda da bankacılık sektörünün bizimle birlikte bir miktar daha ellerini taşın altına koymasını da isteyelim. Aksi takdirde teminatlarımızın bitmesi durumunda karşı karşıya kalacağımız risk hepimizin malumudur” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 2013 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3, ikinci çeyreğinde de yüzde 4,4 büyüdüğünü anımsatan Olpak, “Bize göre üçüncü çeyrek büyümesi de kötümser bir tabloyla karşımıza gelmeyecek, birilerinin kötümser beklentilerine inat olarak. Bunu nereden söylüyoruz. Bugün orta vadeli planda hükümet bir miktar revize yaparak 2013’ün büyümesini yüzde 3,7 açıkladığı halde bakın Temmuz ve Ağustos ayının kapasite kullanım oranlarına bunu net bir şekilde göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İSO ilk 1000’deki firmalara plaketleri verildi. 

Paylaş