Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu SEDEP Fotoğraf Etkinliği Sergi ve Ödül Törenine Katıldı

30.11.2015

SEDEP kapsamında “Unutulmayan Kareler” fotoğraf etkinliği sergi ve ödül töreni gerçekleştirildi. Amacı, değerlere bir fotoğrafçı gözüyle bakmanın yanı sıra çocuklar arasında yardımlaşma, paylaşma ve ekip çalışması yapabilme gibi güzel davranışlar geliştirmek olan etkinliğe ilçede yer alan 15 okuldan 51 öğrenci katıldı. 1 hafta boyunca profesyonel fotoğraf sanatçılarından fotoğraf eğitimi alan öğrenciler, çektikleri 11 bin 109 kare fotoğraf ile değerlere vurgu yaptılar.

Selçuklu Belediyesi, Sosyal Tesislerinde gerçekleşen sergi ve ödül programına Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, okullardan fotoğraf eğitime katılan çocuklar ve aileleri katıldı.

Protokol konuşmaları ve SEDEP kısa film gösterimi ile başlayan program öğrencilerin çektikleri fotoğraflardan oluşan slayt sunumu ile devam etti. Gecenin sonunda ödül ve sertifika töreni yapıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Şerife Akkanat İlkokulu’ndan Mustafa Zahit Bağcı, Özel İdare 100. Yıl İlkokulu’ndan İrem Köker ve Eşrefoğlu İlkokulu’ndan Buse Sena Parlak bisiklet ile ödüllendirildi. 15 öğrencinin de MP4 ile ödüllendirildiği gece, sertifika töreni ve fotoğraf çekimi ile son buldu. Program sonunda öğrencilerin çektikleri fotoğraflarından oluşan sergi de ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

SEDEP En Önemli Projemiz

SEDEP’in Selçuklu Belediyesi’nin en önemli ve değerli projesi olduğunu ifade eden Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular: “Bu projenin başarı ile sürdürülmesinde bize destek veren Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize hizmet etmek ve onların yetişmesine yardımcı olmak bizim için büyük bir mutluluk kaynağı oluyor” diye konuştu.

Bizler De Bu Değerleri Hayatımızda Yaşamalıyız

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)’in çocuklara yönelik bir eğitim projesi olduğunu ve yapılan yatırımın mutlaka kazanımlara dönüşeceğini ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder Kutlu: “Çocuklarımızı ne kadar çok eğitirsek, onları bu değerlerle ne kadar çok tanıştırırsak geleceğe o kadar umutla bakabiliriz. Burada sadece çocuklarımıza ve öğretmenlere değil biz velilere de büyük iş düşüyor. Bizlerin de çocuklarımıza örnek olması ve bu değerleri hayatımızda yaşamamız gerekir” ifadelerini kullandı.

Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca SEDEP Kapsamında Öğrenci ve Öğretmenlerle Buluştu

Değerler eğitiminin farkındalığını arttırmak için gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Katılımın yoğun olduğu programlarda Çamlıca ilk olarak lise öğrencilerine hitap etti. Günün ikinci programında da öğretmenlerle buluşan Eğitimci-Yazar, değerler eğitimi, aile ve okul hayatında değerlerin nasıl anlatılması gerektiği konularını gerçek hayat hikayeleri ile örneklendirdi. Çamlıca program boyunca katılımcıları zaman zaman güldürdü, zaman zaman da düşündürdü.

SEDEP eğitim seminerlerine Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektör Yardımcımıız Prof. Dr. Önder Kutlu, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP) Üniversitemizin en fazla önem verdiği projesi olduğunu ifade eden Rektör Yardımcımcımız Önder Kutlu,“Üniversite olarak altyapı ve araştırma ile alakalı birçok proje yürütüyoruz. Ama eğitimle alakalı bu projemizin bizim için özel bir yeri var. Çünkü burada söz konusu olan insan ve bu insanlar hayatının başlangıç dönemindeki insanlar. Bu insanlara vereceğimiz öğretimin yanında mutlaka eğitimde çok önemli bir yer tutuyor. Eğitim içinde değer merkezli bir eğitimi hedef aldığımız için bu projeden beklentimiz çok büyük ve 4 yıldır paydaşı olmaktan mutluluk duyduk. Selçuklu Belediyesi’ne hem üniversitem adına, hem de bir veli olarak çocuklarım adına bu projeye öncülük ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Çocuklara Değerleri Öğretmenin Yöntemlerini Öğrenmeliyiz

Günlük hayatımızda çocuklara değerlerin öğretilmesi konusunda birçok anne-babanın bilgi ve yöntem sahibi olmadığını ifade eden Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca,“Biz (anne, baba ve öğretmen) çocuklara okuyun, ders çalışın, yaprak test çözün demekten yalan söylememeyi öğretmenin çok daha önemli olduğu hakikatini unuttuğumuzu fark ettim.  Onun için bu değerler eğitimi projesini çok önemsiyorum. Kendimizi bazen öyle bir kaptırıyoruz ki çocuklarımıza sabrı, merhameti ve dürüstlüğü anlatmayı unutuyoruz ve birçoğumuz çocuğa sabır nasıl öğretilir bilmiyoruz. Bir çocuğa matematik öğretmeyi biliyoruz ama merhamet nasıl öğretilir, dürüst olmak nasıl öğretilir bilmiyoruz ve birçoğumuz tıkandık kaldık. Ama en azından böyle bir yola çıkıldı ve bu tür güzel projelere vesile oldu” ifadelerini kullandı.

Paylaş